Özgürgün: UBP’ye meydan okumak yürek ister

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 42. kuruluş yıldönümünü  dün akşam Lefkoşa’da The Elysium Park’da resepsiyonla kutladı.

ads ads ads ads
12/10/2017

ads
Özgürgün: UBP’ye meydan okumak yürek ister

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, erken seçim çağrısı yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’a seslenerek, “UBP’ye meydan okumak yürek ister. Sayın Erhürman tarihi de sen koy, yürü erken seçime gidelim” dedi.

Gücünü birlik-berberliğinden alan UBP’nin zor günlerin partisi olduğunu belirterek, “Hizmetlerimizi ülke ve insan sevgisi ile sürdürmekteyiz” diyen Başbakan Özgürgün, “Hatalarımız olmuştur belki, ama devletimize, halkımıza UBP asla ihanet etmemiştir ve asla etmeyecektir” dedi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, tebrik kabulünü, kızı Sıla Özgürgün ve UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz’la birlikte yaptı.

UBP’nin yıldönümü kutlamasına, 3. Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu ile partililer katıldı.

Gecede Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve şehitlerin anısı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Resepsiyonda 42. yıl pastası da kesildi.

“PARTİMİZ, ULUSAL BİRLİĞİMİZİN TEMİNATI”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, partinin kuruluş yıldönümü kutlamasında yaptığı konuşmada, “Bugün, Kıbrıs Türk halkının bağrından doğan, güneşimiz, Ulusal Birlik Partimizin 42. yılını hep birlikte, gururla kutluyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.11 Ekim 1975 günü partimizin, kuruluş ilanında ülkenin siyasi tarihine not düşen kurucularımıza, ulusal birliğimizin teminatı partimizin her kademesinde hizmet verenlere, 42 yıl boyunca desteğini, güvenini esirgemeyen partililerimize ve halkımıza minnet, takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

UBP’nin en büyük gücünün birliği, beraberliği ve muhabbeti olduğunu kaydeden Özgürgün, UBP’nin 42 yıl önce “Her şey ülkemiz, insanımız için” parolasıyla yola çıktığını, halkın desteği ile devlete hizmet ettiklerini ve ülke sevgisiyle hizmete devam ettiklerini vurguladı.

Genel Başkan olarak UBP’nin 42 yılında yapılanlara sahip çıktığını ifade eden Özgürgün, en büyük güçlerinin birlik, beraberlik ve köklerine, devlete sahip çıkmaları olduğunu söyledi. Özgürgün, “Aslolan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. En büyük gücümüz KKTC’dir. En büyük gücümüze sahip çıkmak için sonsuza kadar bu birlik beraberliği sürdüreceğiz” dedi.

“HESABIMIZI HALKA VERİRİZ”

“Hesabımızı halka veririz, bugüne kadar da verdik, halkın kararına saygı duyarız” diyen Özgürgün, UBP’nin umut olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Sadece biz Ulusal Birlik Partililer değil, bütün halkımız yaşayarak görmüştür ki Ulusal Birlik partisi ister muhalefette ister iktidarda olsun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli partisidir, umududur ve vazgeçilmezidir. Ne mutlu bana ki siz partililerimizin takdiri ile bu büyük çınarın genel başkanlık görevinin onur ve gururunu ikinci kez yaşadım.

31 Ağustos 2013 tarihinden bugüne ülkenin en büyük siyasi partisinin genel başkanı olmanın ağırlığını ve sorumluluğunu alarak, bu bilinçle görevi yürütmekteyim. 20 yıla yakın fiilen mecliste olmak üzere ömrümün büyük bölümünü siyasetle geçirdim. Bizden sonraki nesillere, gençlerimize, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teminatı büyük, çağdaş, kurumsallaşmış bir Ulusal Birlik Partisi devretmek benim en büyük hedefimdir.

Gerçekçi temele dayalı gerekçeleri olmayanlara, siyasi rant uğruna halkımızın belleği ile dalga geçenlere, ya da hiç devlet yönetiminde bulunmayıp, kulağa hoş gelen afakî söylemlerle dışarıdan ahkâm kesenlere Hüseyin Özgürgün olarak gereken cevabı vermekten kaçmayacağımı beni tanıyan herkes çok iyi biliyor.

Kimse benden, genel başkanlığını üstlendiğim Ulusal Birlik Partisi üzerinden, seviyesiz tahriklerle prim yapmalarına imkân vermemi asla beklemesin. Bizim gailemiz halkımızdır, devletimizdir, biz hizmet için varız.”

“ÜLKEYİ KRİZ ORTAMINDAN ÇIKARDIK”

Kritik meclis aritmetiği ile yürüttükleri hükümet görevinde ağır faturalar ödemek zorunda bırakılmış olabileceklerini ifade eden Başbakan Özgürgün, “Ama yılmadık, tüm UBP’liler ve koalisyon ortağımız ile birlikte çalıştık, ülkemizi, insanımızı sürüklendiği kriz ortamından çıkarmayı başardık” dedi.

Hükümetin, bir buçuk yıl içerisinde ülkeyi krizden çıkarıp, iyi noktaya getirdiğini, ülkede gittikleri her yerde sevgiyle karşılandıklarını anlatan Başbakan Özgürgün,“Bir buçuk yıl bize yetmez, UBP dün olduğu gibi bugün de, hizmetlerine, devletimizi yaşatma, insanımızı mutlu ve huzurlu kılma amacıyla yoluna devam etmektedir. Hatalarımız olmuştur belki, ama devletimize, halkımıza UBP asla ihanet etmemiştir ve asla etmeyecektir” diye konuştu.

“ELEKTRİK DE GELECEK”

Türkiye’den suyun geldiği gibi elektriğin de geleceğini kaydeden Başbakan Özgürgün, ucuz ve kesintisiz elektriğin toplumun tüm kesimlerine pozitif etki edeceğini, “su gelmeyecek” diyenlerin elektriğin de geleceğini göreceğini söyledi.

“YÜRÜ ERKEN SEÇİME GİDELİM”

“CTP Genel Başkanı’nın partisine 18 katılımın olduğu bir etkinlikte yaptığı konuşmada, büyümek ve güçlenmekten bahsederek erken seçim çağrısı yaptığını” kaydeden Özgürgün,“Değerli UBP’liler, heyecanlı bir genel başkana şunu hatırlatmak istiyorum; 7 bin üyesi ile kurultay yapan, bugün itibari ile 12 bin üyeye ulaşmış bulunan Ulusal Birlik Partisi’ne meydan okumak yürek ister. UBP Genel Başkanı olarak buradan çağrı yapıyorum; Sayın Erhürman tarihi de sen koy, yürü erken seçime gidelim” diye konuştu.

EROĞLU: “EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞIN”

3. Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, “Aktif siyasetten kopmuş ama kalbim sizler için çarpan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım” diyerek, geçmişte yaşanılanları geride bırakıp, el ele gönül gönüle çalışarak UBP’yi iktidara taşımak gerektiğini söyledi.

“Seçime çeyrek kaldığını” belirten Eroğlu, “Şimdi kişiselliği bırakıp kitlesel çalışma zamanıdır. Güçlü bir UBP, güçlü bir KKTC’dir” dedi.

Kıbrıs müzakerelerine de değinerek, Cumhurbaşkanlığı döneminde müzakereleri yürüttüğünü anımsatan Eroğlu, Rumlar’da anlaşma isteği olmadığını, KKTC’den asla vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Eroğlu, güçlü bir KKTC’nin, müzakerelerde en büyük güç olduğunu belirterek, “güçlü bir KKTC’nin ancak güçlü bir UBP ile mümkün olduğunu” kaydetti.  Eroğlu, “Göreviniz, UBP’yi iktidara taşımak” diyerek, partililere, karma oydan uzak durmaları çağrısı yaptı.

OĞUZ: “UBP KKTC’NİN GARANTİSİ”

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz da konuşmasında, UBP’nin adına tarihe şerefle yazdırdığını ifade ederek, partiyi kuranları saygıyla andı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Oğuz, “Artık son viraja girdik” diyerek, seçimin yaklaştığını kaydetti.

Oğuz, UBP’nin, hedefinden hiç şaşmadan her zaman zirveye yürüdüğünü belirterek, UBP kazanınca KKTC’nin kazandığını vurguladı. Oğuz, “KKTC’nin garantisi olan bir partiyiz. Kırgınlıkları bırakalım, hedefe hep beraber yürüyelim” dedi.

12/10/2017 12:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özgürgün, erhürman, seçim, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.