Özgürgün'den Önemli Açıklama

ads ads ads ads
13/10/2015

ads
Özgürgün'den Önemli Açıklama

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs ile su konularının hükümeti dağılma noktasına getirebileceğini kaydetti.

UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özgürgün, 31 Ekim–1 Kasım tarihlerinde yapılacak UBP Olağan Kurultayı öncesinde örgütlerle bir araya gelebilmek için Lefke’yi ve Mesarya köylerini ziyaret etti.

Özgürgün ziyaretlerinde Kıbrıs ve su konularına değinerek, UBP’nin Kıbrıs konusundaki ideolojisinin değişmediğini vurguladı, “UBP, Avrupa Birliği’nin birincil hukuku, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü dışında bir anlaşmaya dur diyecek, bunu bilin” dedi.

Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusundaki tartışmalarınsa yanlış olduğunu kaydeden Özgürgün, “Sayın Talat’la da bu konuyu konuştuğumuzda ikimiz de bu konunun hükümeti bozacağının farkına varmıştık. Suyu belediyeler işletecekmiş. Belediyeler zaten batakta, borç içinde. Yani koalisyon bozulacaksa o da bozulur. Bu suya partili partisiz tüm gençlerimiz sahip çıkmalı. Bu konuda bizim Anavatanımıza şükran borcumuz var” şeklinde konuştu.

Konuşmalarında öncelikli hedeflerinin UBP kurultayının sağlıklı şekilde gerçekleşmesi olduğunu da vurgulayan Özgürgün, “10 bine yakın üyemiz bu kurultayımızda oy kullanacak ve bir devrimi, Kıbrıs Türk siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.

“HER PARTİ KENDİ İDEOLOJİSİYLE YÜRÜR”

Her partinin kendi ideolojisiyle yürüdüğünü ve UBP’nin Kıbrıs konusundaki ideolojisini savunmaya devam edeceğini kaydeden Özgürgün şunları ekledi:

“Bazıları ‘UBP CTP ile hükümet kurunca ideolojisi değişti’ şeklinde imalarda bulunuyor. Bu yanlıştır. Böyle bir şey düşünülemez bile. UBP’nin ideolojisi geçmişte ne ise, şimdi de odur, gelecekte de o olacak.

Biz bunu hükümeti kurarken Sayın Talat’la da konuştuk ve anlaştık. CTP ve UBP kendi kurultaylarında aldıkları, içlerinde aldıkları kararları konuşmakta da savunmakta da serbesttir. Bu konuda ne UBP CTP’ye, ne de CTP UBP’ye karışamaz. Her parti kendi ideolojisiyle yürür.”

“SİYASİ EŞİTLİĞİN İÇİNDE DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIK DA OLACAK”

Özgürgün konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğer bir anlaşma olacaksa bu anlaşmada iki kurucu eşit devlet olacak. İki halkın siyasi eşitliği olacak. Bu siyasi eşitliğin içerisinde dönüşümlü başkanlık da olacak. Bu olmazsa zaten eşitlik ortadan kalkar, sulandırılmamış iki kesimlilik olur.

Yani kuzeyde mal ve nüfus bakımından Türkler çoğunlukta olacak, güneyde ise mal ve nüfus bakımından Rumlar çoğunlukta olacak. Sen gelir de ‘kuzeye 100 bin Rum yerleşecek’ dersen, içime 100 bin kişi sokmaya çalışırsan ve ‘herkes mallarını geri alacak’ dersen burada iki kesimlilik sulandırılmış olur.”

UBP’NİN OLMAZLARSA OLMAZLARI

UBP’nin olası bir anlaşmada olmazsa olmazları olduğunu vurgulayan Özgürgün, bunların Avrupa Birliği’nin birincil hukuku, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü olduğunu kaydetti ve “Bunların dışında bir anlaşmaya UBP’nin ‘dur diyeceğini bileceksiniz. Ben bunu Sayın Akıncı’ya da Sayın Talat’a da söyledim” dedi.

“HANİ ANNAN PLANI’NA EVET DERSEK AMBARGOLAR KALKACAKTI?”

Söylediklerinin zaten Birleşmiş Milletler parametreleri olduğunu kaydeden Özgürgün, “Hani Annan Planına ‘evet’ dersek ambargolar kalkacak, Kıbrıs Türküne kapılar açılacaktı? Ne oldu? Hiçbir şey olmadı, evet’in de anlamı kalmadı” diye konuştu.

“KIBRISLI TÜRKLER VE RUMLAR BİRLEŞSE 50 YILDA SU PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİREMEZDİ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’den KKTC’ye borularla gelen suya da değinerek şunları ekledi:

“Kıbrıs gibi su konusu da hükümeti bozabilecek noktaya getirebilir. Bu proje, 1 Milyar 200 Bin Dolarlık büyük bir projedir. Bu projeyi ancak büyük ülkeler gerçekleştirebilir. Bu projeyi Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar birleşse 50 yılda gerçekleştiremezdi. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti bize bunu sağlamıştır. Bize bu büyük projeyi hediye etmiştir. 40 sene önce akan dereler bugün akmamaktadır. 40 sene sonra hiç su kalmayacak. Dolayısıyla bu su çok önemlidir. Rum tarafı da bu suyu gün gelecek kullanacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz. Daha önce elektriğimizi de kullanmayacağını söylemişlerdi. Biz onlara elektrik de sattık ve parasını da aldık. ‘Almayız, etmeyiz’ demeleri, yalan dolandır.

‘Mum yakarım ama Türklerin elektriğini kullanmam’ diyen Başpapazın da elektriği kullandığını kaydeden Özgürgün “Aynı Başpapaz şimdi ‘Zehir içerim ama Türklerin suyunu içmem’ diyor. Aynı Başpapaz yarın suyu da kullanacak.”

“SUYU BELEDİYELER İŞLETECEKMİŞ. BELEDİYELER ZATEN BATAKTA”

Suyun dağıtımı ve işletimi konusuna da değinen Hüseyin Özgürgün şöyle devam etti:

“Sayın Talat’la da bu konuyu konuştuğumuzda ikimiz de bu konunun hükümeti bozacağının farkına varmıştık. Suyun nasıl işletileceği konusunda yanlış yapıyoruz. Bunu belediyeler işletecekmiş! Belediyeler zaten batakta, borç içindedir! Yani koalisyon bozulacaksa o da bozulur. Bu suya partili partisiz tüm gençlerimiz sahip çıkmalı. Bu konuda bizim Anavatanımıza şükran borcumuz vardır.”

“ŞU ANDA DA UBP GERÇEKTEN BİR DEVRİM YAPMIŞTIR”

Konuşmalarında 31 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde yapılacak UBP Olağanüstü Kurultayına da değinen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün şöyle devam etti:

“Şu anda da UBP gerçekten bir devrim yapmıştır. Bu devrimi de bu kurultayla gerçekleştirecektir. 10 bine yakın üyemiz bu kurultayımızda oy kullanacak ve bir devrimi, Kıbrıs Türk siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştireceğiz. Öneki hedefimiz bu kurultayımızı sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmektir. Tüm partiler bizim kurultayımızı, UBP’nin bu devrimini takip etmektedir. ‘keşke biz de yapabilsek, ama görelim bakalım önce nasıl yapacaklar’ demektedirler. Göreceksiniz bütün partiler, bizim kurultayımızdan sonra bu sistemle kurultaylarını yapacaklardır. Aslında tek adayla bu kurultaya gitseydik, kurultaydan sonra ilk seçimde UBP’nin sandıktan birinci parti çıkacağı kesindi. Adaylarla birlikte yoğunlaşan bu süreçte bazı sıkıntılar yaşıyoruz. UBP bu zorlukları da aşacaktır.”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP üzerinde çok oyunlar oynandığını savunarak şöyle dedi:

“UBP’yi kıskananlar çoktur. Bir de oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Onun için bunlara karşı uyanık olmak gerekmektedir. Bu oyunlara gelmemek lazımdır. Seçime gideceğiz, adaylar var! Olabilir! Seçime gidersin, tüm üyeler gelir, oylarını kullanır, seçilen seçilir, seçilmeyen de seçilenleri tebrik eder. UBP’ye de bu yakışır.”

“BAZI ARKADAŞLAR SÖZLERİNDE DURMADILAR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2013 yılında nasıl aday olduğunu ve nasıl Genel Başkan olduğunu da anlatarak şöyle devam etti:

“Bana ‘sen aday ol’ diye teklif geldi. Ben de ‘tek aday olursam aday olurum ve bir şartla aday olurum. Bana seçime kadar süre vereceksiniz. Ben ilk seçimde partimi birinci parti çıkarmazsam başkanlıktan çekileceğim’ demiştim. Kabul ettiler ve tek başıma aday oldum ve oybirliğiyle 2013 yılında UBP Genel Başkanı oldum. Tüm kararlar oybirliğiyle alınmıştır. Benim Genel Başkan olurken şartımı kabul eden arkadaşlardan bazıları ülkede yapılacak seçimi beklemeden, partinin benimle bir seçime gitmesini beklemeden bana karşı aday oldular. Yani sözlerinde durmadılar. Ben yine adayım ve sözümün arkasındayım. Yeniden parti Genel başkanı olursam yapılacak olan ilk seçimde partimi birinci parti olarak sandıktan çıkarmazsam başkanlıktan istifa edeceğim.”

SUCUOĞLU: “ŞU ANDA BİZİM TARTIŞACAK BİR ŞEYİMİZİN OLMAMASI GEREKİR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün Değirmenlik’te gerçekleştirdiği toplantıda UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşma yaptı.

UBP’nin yumruk gibi olmaya ihtiyacı olduğu dönemde Özgürgün’ün yeniden aday olduğunu belirten Sucuoğlu, “Şu anda bizim tartışacak bir şeyimizin olmaması gerekir. Tabii ki diğer aday arkadaşlarımızı da seviyoruz. Bu bir demokrasidir. Herkes yarışacak” dedi.

Sucuoğlu, Özgürgün’e destek vereceklerini vurguladı.

ATUN: “UBP HER GEÇEN GÜN GÜCÜNE GÜÇ KATMAKTADIR”

Özgürgün’ün Akdoğan ziyaretinde konuşan UBP Genel Sekreteri ve Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun kurultay sürecinin UBP’lilere bir heyecan getirdiğini kaydetti.

UBP’nin her geçen gün gücüne güç kattığını belirten Atun, “UBP’de makam, mevkii ve menfaat peşinde olmayan bir Genel Başkan vardır. Ben inanıyorum ki kurultayımızdan partimiz en güçlü bir şekilde çıkacak. Üyelerimiz en doğruyu belirleyecek ve Genel Başkanımız Hüseyin Özgürgün ile hep birlikte iktidara yürüyeceğiz.”

Partiden verilen bilgiye göre Özgürgün’e ziyaretlerinde Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz da eşlik etti. 

13/10/2015 07:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özgürgün, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.