Özgürgün'den Sert Eleştiri

ads ads ads ads
02/03/2015

ads
Özgürgün'den Sert Eleştiri

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün BRT’de yayınlanan Sabah Rotası programında İpek Çöl Pınar’ın konuğu oldu. UBP’nin muhalefetteki çizgisini, hükümetin durumunu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Özgürgün, “Sayın Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu seçimi kazanacak. Endişemiz yok” dedi.



Devletin ve kurumların zarar görmeyeceği bir ana muhalefet görevi sürdürdüklerini belirten Özgürgün “UBP ana muhalefeti yıkıcı olarak değil, yapıcı bir şekilde sürdürüyor” şeklinde konuştu.



Kasım ayında yapılacak UBP kurultayında başkanlığına adaylığı konusunda açıklamalarda da bulunan Özgürgün gündemlerinin şu an kurultay değil, cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu ifade etti. Özgürgün, ‘UBP ana muhalefet olmanın yanında ülkenin en köklü partisi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok ciddiye alıyoruz.Çünkü Ulusal Birlik Partisi için Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve egemenliği en öncelikli konudur.” diye konuştu.



Hükümet çalışmaları konusunda ise Özgürgün, hükümetin değerlendirilecek bir icraatı bulunmadığını söyledi. Başbakan Özkan Yorgancığolu’nu rotasını kaybetmiş gemiye benzeten Özgürgün ülke sorunlarını çözmek adına hükümetin hiçbir projesi olmadığını savundu.






Ekonomi konusunda ciddi eleştiriler yapan Hüseyin Özgürgün

‘Hükümetin en önemli görevi ekonominin düzgün ve iyi olmasını sağlamaktır. Eğer ekonomi kötüye gidiyorsa hükümet ağzıyla kuş tutsa bile hiçbir şekilde halini anlatamaz’ şeklinde konuştu. Dünyanın birçok ülkesinde ekonomiyi yöneten bakanların özel olduğunu da kaydeden Özgürgün, KKTC’de ekonominin bir kenara tutturulmuş, beş altı başlığın içinde kaynayıp gittiğini söyledi.



Hükümetin özel sektörü cazip kılacak hiçbir proje yapmadığını da savunan Özgürgün, ülkede eğitim ve turizm konusunda da hiçbir girişim yapılmadığını sözlerine ekledi.



CTP-BG içerisinde yaşanan sorunların sorulması üzerine Özgürgün “Herhangi bir partinin içişleri beni ilgilendirmiyor. Bürokratların görevden atılması beni ilgilendiriyor. Geminin tayfası beni ilgilendirmiyor, beni kaptan ilgilendiriyor” şeklinde konuştu.




Özgürgün’ün hedefinde sendikalar da vardı. Yandaş sendikaların hükümetin ortalığı yangın yerine çevirmesine rağmen sessiz kaldığını ya da göstermelik eylemler yaptığını belirten Özgürgün, bugün hükümetin yaptıklarını UBP yapıyor olsa sendikalar çoktan sokaklara inmişti dedi. Özgürgün hükümetin seçim yasakları öncesi yaptığı istihdamlara da dikkat çekti.



Göç Yasası, Hala Sultan Tekkesi gibi bir çok konuda hükümetin tükürdüğünü yaladığını belirten Özgürgün “Başbakan da ikiyüzlülük yapıyor.Yıllarca Ulusal Birlik Partisi eleştirdik şimdi çok daha kötüsünü yapıyor.seçim yasakları arifesinde yaptığı istihtamlar,dağıttığı vatandaşlıklar,arsalar günlerdir yazılıyor çiziliyor” dedi. Özgürgün “Başbakan oturduğu koltukta devleti çökertmeye çalışıyor. Oturduğu koltuğa, kendi ülkesinin bayrağına inanmıyor.Anyasal kurumlarımızı zaafiyete uğratıyor .Hükümet iradesi yok ,ortaklar birbirinden bağımsız çalışıyolar”ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgürgün Kıbrıs konusunda 1-2 yıl içinde önemli gelişmelerin yaşanabileceğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na 6 ay öncesinden yaptıkları “aday ol” çağrısının bugün çok doğru bir karar olduğunun altını çizen Özgürgün “Sayın Cumhurbaşkanımız seçimi kazanacak, endişemiz yoktur” dedi.

 

02/03/2015 12:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hüseyin özgürgün, özkan yorgancıoğlu, ubp, eleştiri, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.