Özyiğit: "Beyarmudu halkı birbirine düşürülmeden soruna çözüm bulunmalı"

ads ads ads ads
01/10/2016

ads
Özyiğit: "Beyarmudu halkı birbirine düşürülmeden soruna çözüm bulunmalı"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Tapu ve Kadastro Dairesi tarafından Beyarmudu köyünün kuzeyinde yapılan ölçümler sonrasında, bölgede çok ciddi sıkıntıların ve mağduriyetin baş gösterdiğini, bölge halkının birbiri ile kavga eder duruma getirildiğini savunarak, buna hükümet ile ilgili bakanlığın “ciddiyetsiz” tutumunun neden olduğunu öne sürdü.

Yıllardır sınırları belirlenmiş ve yatırım yapılan arazilerde yapılan hudut tespitlerinde ciddi farklılıkların ortaya çıktığını, bazı parsellerin 20 metre güneye doğru kaydırılması neticesinde de arazilerinin birbirine karıştığını belirten Özyiğit, ilgili bakanlığın acilen devreye girerek, soruna bütünlüklü bir çözüm üretmesi gerektiğini, aksi takdirde bölge halkının birbiri ile kavga eder hale getirileceği uyarısında bulundu.

Soruna bütünlüklü olarak çözüm bulunana kadar bölgedeki tüm işlemlerin durdurulması gerektiğini kaydeden Özyiğit, inşaat izinlerinde belediye ve kaymakamlık tarafından hudut tespiti istenmemesi yönünde mevzuat eksikliğinin de biran önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, genel başkan Cemal Özyiğit ile Mağusa İlçesi Başkan Vekili Ece Balcı, Beyarmudu köyünü ziyaret ederek, Tapu ve Kadastro Dairesi tarafından bölgede yapılan ölçümler sonrasında ortaya çıkan sorunlarla ilgili bölge halkından bilgi aldı, yerinde inceleme yaptı.

Bölgede yaptıkları gözlem ve aldıkları bilgilerin ortada gerçekten çok ciddi bir sorun olduğunu gösterdiğini belirten Özyiğit, önceden yapılan sınır düzenlemeleri ile son olarak yapılan ölçümler arasında çok ciddi farklar olduğunu, sınırların yaklaşık 20 metre kaydırılması sonrasında arazilerin birbiri içine girdiğini kaydetti.

Özyiğit, yapılan yeni ölçümler sonrasında yıllardır birilerinin kullanımında olan arazilerin, şimdi başkalarının olduğunun söylendiğini, bazı kişilerin telleme işlemlerine başladığını, bu durumun da bölge halkı arasında gerginlik yarattığını belirtti.

"63 KÖYDE SORUN VAR"

Beyarmudu'nun yanı sıra ülkede 62 köyde daha benzeri sorunların ortaya çıktığını, bu bölgelerde yaşanan sorunların aşılması için çalışma başlatılmasına rağmen Beyarmudu'nun bu kapsama alınmadığını kaydeden Özyiğit, bölgedeki hali arazilerin geçmişte dağıtılmasının da sorunun çözümünü zorlaştırdığını kaydetti.

Özyiğit, "İlgili bakanlık acilen devreye girmeli ve soruna bütünlüklü bir çözüm bulunana dek tüm işlemleri durdurmalıdır. Bakanlık işin ciddiyetini kavrayarak bölge halkı daha fazla birbirine düşmeden konuyu çözmelidir" dedi.

BALCI: "HÜKÜMETİN YÖNETME BECERİSİ YOK"

TDP Mağusa İlçe Başkan Vekili Ece Balcı da, yerinde yaptıkları incelemede bölgede çok ciddi bir sorun yaşandığını gözlemlediklerini belirtti.

Bölge halkında ciddi bir endişenin hakim olduğunu söyleyen Ece Balcı, söz konusu bölgedeki projelerde sürekli hudut sorunu ile karşılaşılmasına rağmen hükümetlerin konuyla ilgilenmek istemediklerini, bunun da sorunun daha karmaşık hale gelmesine neden olduğunu kaydetti.

Balcı, “yönetme becerisine sahip olamayan ve teknik bir konuyu bile çözme eğilimine dahi girmeyen yönetim anlayışının toplum tarafından sorgulanması gerektiğini” de ifade etti. 

01/10/2016 15:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cemal özyiğit, beyarmudu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.