Özyiğit: Eğitimde artık devlet politikası belirlenmeli

ads ads ads ads
22/02/2018

ads
Özyiğit: Eğitimde artık devlet politikası belirlenmeli

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Girne bölgesi okullarına ziyaretlerde bulundu.

Bakan Özyiğit, Okullarda temaslar yaparak sorunları dinledi, karkas halinde olan ortaokul inşaatında ve yeni ilkokul binası için belirlenen arazide incelemede bulundu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, ziyarettte, okul öğretmen ve idarecilerinden, sorun ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alarak, yeni dönemde eğitme nasıl yön verileceğini anlattı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit temas ve incelemlerine ilişkin BRT’ye yaptığı açıklamada, eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna vurgu yaparak, yoğun yapılaşma ve nüfus artışı nedeniyle Girne Bölgesinde , eğitimde ciddi sorunlar yaşandığını anımsattı.
Yoğunluktan kaynaklanan sorunların ,köklü çözümünün okulları boşaltıp başka yere taşımakla değil, yeni okullarla eksikleri gidererek çözülebileceğini belirten Özyiğit, bu kapsamda, Karakum’da karkas ortaokul inşaatını en kısa sürede tamamlayarak, Girne Püsküllü Bölgesinde, yeni bir ilkokul hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Özyiğit, Karakum’daki ortaokul inşaatının finansmanının hazır olduğunu, teknik çalışmaları hızlandırarak, Nisan sonunda seçim yasakları başlamadan , ihale aşamasına getirmek istediklerini söyledi.

Özyiğit, yeni ilkokul binası hakkında da bilgi verdi.
İlkokul projesinin hazır olduğunu ve ihaleye çıkmak için gerekli koşulların hazırlandığını anlatan Özyiğit, 14 derslik ve idari bölümlerden oluşacak okulda 350 öğrenciye eğitim verileceğini vurguladı.

Eğitimde artık bir devlet politikası belirlenmesi gerektiğine de dikkati çeken Özyiğit, sorunları , öğretmenlerle işbirliği içinde çalışarak çözeceklerine inanç belirtti.

22/02/2018 19:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cemal Özyiğit, Eğitim, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.