Özyiğit: Hata yapanlar özür dilesin

ads ads ads ads
27/05/2016

ads
Özyiğit: Hata yapanlar özür dilesin

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun Ercan Havaalanı'nın ek sözleşmesi konusunda hata yapıldığını itiraf ettiğini belirterek, hata yapanların, ek sözleşmeye imza koyanların özür dileyerek hesap vermeleri gerektiğini vurguladı.

İhale Şartnamesi'nde imzalanan ve ana sözleşmede yer alan şirkete ait sorumlulukların ek sözleşmeyle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, ana sözleşmede denetim ve kontrolörlük ücretinin kimin tarafından ödeneceği belirtilmezken, sonradan yapılan ek sözleşmede ‘denetim ve kontrolörlük işlerinin her türlü ücret ve ücretle ilgili tüm giderleri idareye ait olacaktır’ ibaresi eklenerek, sorumluluğun devlete verildiğine dikkat çeken Özyiğit, bununla birlikte devletin 11 Milyon Euro'luk (yaklaşık 35 Milyon TL'lik) ödeme riski altına sokulduğunu kaydetti.

"Tahsin Ertuğruloğlu'nun 'O günün koşullarında işin içinde olanlar T&T Şirketi'nin sorumluluğunu ortadan kaldırmak için ek sözleşme yaptılar' söyleminin çok ciddi bir itiraf ve gerçekleri ortaya koyması bakımından önemli olduğunu belirten Özyiğit, şirketi bulan ve ihalesiz veren kişinin de, ek sözleşmeye imza atanların da, bunu onaylayanların da ortada olduğunu kaydetti ve "Meclis'te UBP, CTP ve DP milletvekillerinin gerçekleri ortaya çıkaracak olan 'Soruşturma Komitesi' kurulmasına neden karşı çıktıkları şimdi çok daha iyi anlaşılmaktadır" diye konuştu.

TDP olarak Ercan konusunda ısrarla Meclis'te Soruşturma Komitesi kurulmasını istediklerini ancak UBP, CTP ve DP'nin Soruşturma yerine, Araştırma Komitesi kurulmasına olanak sağladıklarını belirten Özyiğit, geçmişte kurulan Araştırma Komitelerinden sonuç çıkmadığını, bu konunun da zamana havale edilerek unutturulmaya çalışılacağı yönünde ciddi endişeleri olduğunu ifade etti.

Kurulan komitenin yalnızca Ercan'ın devri konusunu araştıracağını, son dönemde yapılanlar ile alınan kararların araştırılmayacağını belirten Özyiğit, yalnızca Ercan'ın devri konusunun araştırılacak olmasının çok ciddi bir eksiklik olduğunu ifade etti.

TDP olarak Meclis Araştırması yerine Meclis Soruşturmasında ısrarlı olduklarını kaydeden Özyiğit, "Kimse ucu bize de dokunur mu diyerek buna karşı çıkmamalı. Ercan'la ilgili bilgiler, bulgular ortada. Bu bilgi ve bulgular yargıya taşınmalı ve varsa suçlular cezalandırılmalıdır" dedi.  

27/05/2016 13:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cemal özyiğit, ercan, tahsin ertuğruloğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.