Özyiğit New York zirvesini değerlendirdi

ads ads ads ads
27/09/2016

ads
Özyiğit New York zirvesini değerlendirdi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, New York'ta gerçekleştirilen zirve sonrasında, ne 'çözüm kesin oluyor' havasına, ne de 'bu iş asla olmaz' karamsarlığına kapılmamak gerektiğine dikkat çekti.

Belirsizliğin sona ereceği, Kıbrıs Türkü'nün de uluslararası hukukla birlikte, toplumsal anlamda Avrupa'nın bir parçası olacağı bir düzende yaşamasını sağlayacak çözümün bulunması için son ana kadar mücadele verileceğini ifade eden Özyiğit, 2 bölgeli, 2 toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüme ulaşma yönündeki 'temkinli iyimserlik' yönündeki duruşlarının sürdüğünü ifade etti.

Kıbrıs'ta kısa zaman içerisinde adil, kalıcı ve yaşayabilir bir federal çözüme ulaşma yönündeki zemin, hedef ve gerekliliğinin halen güçlü bir şekilde ortada olduğunu belirten Özyiğit, özellikle yoğunlaştırılmış müzakerelerin süreceği Ekim ayı başta olmak üzere, yıl sonuna kadar olan sürenin Kıbrıs'ın geleceği açısından belirleyici olacağını vurguladı.

Liderlerin Ekim ayında esaslı konulardaki anlaşmazlıkların en aza indirilmesine yönelik yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini, ardından da güvenlik ve garantiler ile toprak başlıklarının beşli toplantıda ele alınması için zemin oluşturulmaya devam edileceğini kaydeden Özyiğit, 2016 yılı sonuna kadar esaslı konularda ciddi aşama kaydedilmesi halinde referanduma giden sürecin netleşebileceğini kaydetti. Özyiğit, " Sn. Mustafa Akıncı'nın da ısrarla vurguladığı gibi, sürecin nereye varacağını cesaret, irade ve kararlılık  

27/09/2016 10:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Toplumcu Demokrasi Partis, TDP, Cemal Özyiğit, New York, zirve
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.