Papa'dan Hristiyan ve Müslümanlara ortak çağrı

ads ads ads ads
28/11/2015

ads
Papa'dan Hristiyan ve Müslümanlara ortak çağrı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françis, Hristiyan ve Müslümanlara aşırılıkla ortak mücadele çağrısı yaptı.

Papa seçildikten sonra ilk kez Afrika gezisine çıkan Papa Françis, gezisinin ilk durağı Kenya'nın başkenti Nairobi'de ayin yönetti.

Nairobi Üniversite kampüsünde yapılan ayine aralarında Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın da bulunduğu 200 bin dolayında kişi katıldı.

Papa, burada yaptığı konuşmada nefret ve şiddeti haklı çıkarmak için Tanrı'nın adının asla istismar edilmemesi gerektiğini söyledi. Papa Françis Kenyalıları aile değerlerini korumaya ve daha adil bir toplum oluşturmaya çağırdı. Papa'nın üzerinde 'Massai' motifleri bulunan yerel bir giysi olması dikkat çekti.

ÇOCUK ASKER SORUNU VE AIDS

Papa, cumartesi günü geleceği Uganda'da yaklaşık 100 bin kişinin katılması beklenen bir ayini yönetecek ve bir kiliseyi hizmete açacak. Bu ülkede de gençlerle bir araya gelecek, çocuk asker sorunu ve AİDS hastalığını tartışacak.

MÜSLÜMANLARLA DA BULUŞACAK

Papa Françis, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne yapacağı ziyaretle de ülkede çatışan grupların barışmasına katkıda bulunmak istiyor. Papa, Katolik cemaatinin yanı sıra Müslümanların temsilcileriyle de buluşacak.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 2013 yılından bu yana Hristiyan milisler ile Müslüman isyancılar çatışıyor. Binlerce kişinin can verdiği şiddet olayları nedeniyle her 5 kişiden biri evinden oldu. 

28/11/2015 09:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Papa, Hristiyan, Müslüman
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.