Parada Soyguncular da Buharlaştı!

ads ads ads ads
26/07/2014

ads
Parada Soyguncular da Buharlaştı!

Gündüz vakti maske ve silahla 3 milyon TL’yi çalan soyguncular önce araç satın aldı, daha sonra hurdaya verilmiş bir aracın plakasını aldıkları araca yerleştirdi ve soygunu yaptı

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda önceki gün meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygunun yankıları devam ederken, soyguncuların olaydan kısa bir süre önce bir öğrenciden satın aldıkları ve soygunda kullanılan araca yıllar önce hurdaya verilmiş bir aracın plakasını yerleştirdikleri ortaya çıktı. Soygunun üzerinden iki gün geçmesine rağmen olayın failleri bulunmazken, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu soruşturma başlattıklarını ve ihmali görülenlerin açığa alındığını duyurdu. Konuyla ilgili Star Kıbrıs’a açıklama yapan Maliye eski Bakanı Ersin Tatar, soyguncuların 3 milyon TL’nin yolda olduğunu nereden bildiklerini, paranın bankadan çıkış saatini ve kiralık aracın bankaya ait olduğuna dair bilgiyi nereden bulduklarına dair soruşturma yapılması gerektiğini söyledi. Tatar, “Soyguncular bankadan birinin veya birilerinin yardımı olmadan o kadar bilgiyi nereden buldu. Mutlaka banka çalışanlarından birilerinin bu olayda parmağı var. Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor” dedi.

PARADA SOYGUNCULAR DA BUHARLAŞTI

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin önceki gün saat 10.55’te nakil esnasında Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda silahlı ve maskeli kişiler tarafında soyulmasının üzerinden iki gün geçti. Olayla ilgili soruşturma yürüten polisin henüz herhangi bir şüpheliye ulaşmadığı öğrenildi. Güvenlik kameralarını inceleyen polisin ayrıca banka çalışanlarının da bilgisine başvurduğu, hem Lefkoşa hem de Güzelyurt şubelerindeki güvenlik kameralarını incelemeye devam ettiği belirtildi.

HURDA ARAÇTAN PLAKA ALDILAR

Soygunda kullanılan sahte plakalı araç üzerinde inceleme yapan polis, DC 991plakasının yıllar önce hurdaya satılmış bir araca ait olduğunu tespit etti. Hurdaya satılan aracın asıl sahibini bulan polis bir üniversitede servis şoförü olarak çalışan plaka sahibinin ifadesini aldı. Şasi numarasından aracın sahibinin bir üniversite öğrencisi olduğunu belirleyen polis, kısa bir süre önce öğrencinin aracını sattığını tespit etti. Polis hem plaka sahibi hem de aracın asıl sahibi olan öğrencinin ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

BANKA AÇIKLAMA YAPTI, İHMAL OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Bostancı Sınır Kapısı’ndaki güvenlik kameraları da inceleme altına alınırken, banka bünyesinde de soruşturma başlatıldı. Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon Türk Lirası’nın Lefkoşa’dan Güzelyurt Şubesi’ne nakli sırasında, araçları ile Lefkoşa-Güzelyurt güzergahında seyretmekte olan görevli memurları etkisiz hale getirilerek, silahlı soygun gerçekleştirildiği, taşınmakta olan para ve kullanılmakta olan aracın gasp edildiği belirtildi.

BÜYÜK TRANSFERLERDE POLİS OLUR

Olayla ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü tarafından ivedilikle soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, yaşanan olayın açıklığa kavuşması ve suçluların bulunabilmesi için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yıllardan beridir Bankamız şubeleri arasındaki para nakilleri belirli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir. Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü’nden silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktadır. Ayrıca yine rutin olarak nakil yapılan tüm tutarlar sigortalanmaktadır ve dünkü olayda da çalınan para sigorta kapsamındadır. Dün (önceki gün) yaşanmış olan olayda, belli tutarların üzerindeki nakillerde Bankamızın her zaman uygulamakta olduğu polis nezaretinde sevk yapılmamıştır. Bu ihmal için derhal soruşturma başlatılmış ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililer soruşturma neticeleninceye kadar görevlerinden uzaklaştırılmışlardır”.

SOYGUNCLARI DETAYLARI NEREDEN BİLİYORDU

Banka açıklamasında transfer işleminde neden kiralık araç kullanıldığına dair bir bilgi bulunmazken, elde edilen bilgiye göre bankanın kamufle olabilmek ve dikkat çekmemek için kiralık araç kullandığı öğrenildi. Soyguncuların kiralık aracın bankaya ait olduğunu nereden bildikleri merak konusu olurken, ayrıca soyguncuların olay günü polis koruması da olmayacağını bilmesi, olaydan kısa bir süre önce araç satın alması ve sahte plaka hazırlanması bu işin uzun bir süre önce planlandığını, banka içerisinde işbirliği yapan bir şahsın olabileceği ihtimalini yükseltti.

TATAR, “BANKADAN BİRİLERİNİN DE PARMAĞI VAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye eski Bakanı Ersin Tatar, soyguncuların 3 milyon TL’nin yolda olduğunu nereden bildiklerini, paranın bankadan çıkış saatini ve kiralık aracın bankaya ait olduğuna dair bilgiyi nereden bulduklarına dair soruşturma yapılması gerektiğini söyledi. Tatar, yaşanan bu olayın bankaların itibarına zarar verdiğini, yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığının ortaya çıktığını belirterek, bankanın kendi içerisinde sorumluları bulup gereken işlemi yapması gerektiğini dile getirdi. Tatar, “Soyguncular bankadan birinin veya birilerinin yardımı olmadan o kadar bilgiyi nereden buldu. Mutlaka banka çalışanlarından birilerinin bu olayda parmağı var. Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor” dedi.  StarKıbrıs-Suna ERDEN

26/07/2014 11:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: soygun, ghaner, kıbrıs, banka, güzelyurt, araç, maskeli soygun, 3 milyon tl
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.