Pegida dağılıyor mu?

ads ads ads ads
28/01/2015

ads
Pegida dağılıyor mu?

Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı Pegida hareketinin, liderinin Hitler pozunun ortaya çıkmasının ardından dağılmaya başladığı belirtildi.

Almanya ’da kendilerini Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar olarak nitelendiren İslam karşıtı Pegida hareketinde kargaşa başladı. Stern dergisinin haberine göre, sosyal medyada paylaştığı Hitler pozu ve yabancı düşmanı ifadeler nedeniyle hakkında Dresden Savcılığınca soruşturma başlatılması üzerine, Pegida'daki tüm görevlerinden istifa eden hareketin lideri Lutz Bachmann’dan sonra, Pegida’nın medya yüzü Kathrin Oertel de Pegida’dan ayrıldı.

BACHMANN’IN KONUMU KARIŞTIRDI

İddialara göre Lutz Bachmann, istifa etmesine rağmen Pegida hareketi üzerinde yönlendirici olmak istedi. Stern dergisi, Salı akşamı bir araya gelen Pegida’nın önde gelenlerinin konuyu görüştüğünü, çıkan anlaşmazlık nedeniyle de Kathrin Oertel‘in istifa kararı aldığını yazdı. Dergi, Oertel ile birlikte 3 yöneticinin daha istifa kararı aldığını duyurdu.

İstifalara ilişkin Pegida’dan henüz bir açıklama gelmezken, istifa ettiği öne sürülen Pegida yöneticilerinin, Perşembe gününe kadar konu hakkında açıklama yapmama kararı aldığı belirtiliyor. 

28/01/2015 21:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Almanya, İslam, haber, Medya, Soruşturma, sosyal, istifa, açıklama, Uzak, Karşı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.