Peugeot'un yeni konsepti Quartz

ads ads ads ads
20/09/2014

ads
Peugeot'un yeni konsepti Quartz

Peugeot, gelecekte üreteceği araçlarına ışık tutacak bir tasarım olan Quartz konseptini Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Gelecekte otomobiller nasıl olacak? Otomobil tutkunlarının her daim aklında olan bu soruya markalar geliştirdikleri konseptlerle cevap vermeye çalışıyorlar. Özellikle otomobil fuarlarında sergilenen konseptler markaların gelecekte kullanacakları tasarım dilleri açısından çok önemli ipuçları veriyor.

CROSSOVER OLARAK TASARLANMIŞ

Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Paris Otomobil Fuarı'nda, ev sahibi olan Peugeot da fuara yeni tasarım felsefesinin ipuçlarını verecek olan bir konsept ile katılıyor. Peugeot Quartz konsepti bir crossover olarak tasarlanmış. Fütüristik tasarımının en fazla dikkat çeken öğesi ise 23 inçlik devasa jantları... 4.5 metre uzunluğunda ve 2.06 metre genişliğinde olan konseptin aydınlatma sistemlerinde LED'lerin ağırlığı oldukça fazla.

Aracın motor kaputunun altında 500 HP'lik bir hibrid motor yer alıyor. 4 silindirli 1.6 lt'lik turbo beslemeli benzinli motor 270 HP güç üretirken, bu motoru bir de 198 kw güç üreten elektrikli bir motor besliyor. Ayrıca ek olarak da 85 kw'lık bir elektrik motor daha mevcut.

Peugeot Quartz konseptinin kabin tasarımında da poli-karbondan üretilmiş parçalar çokça kullanılmış. 

20/09/2014 15:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: peugeot, quartz
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.