PKK, DEAŞ’a karşı savaşıyor yalanı

ads ads ads ads
12/08/2015

ads

Ozan Ceyhun Ozan Ceyhun


Avrupa Birliği başkenti Brüksel’de, AB üyesi ülkelerinin başkentlerine ve sonuçta sokaktaki insanlar yani AB kamuoyu günlerdir bir “yalana” inanmaları için propaganda bombardımanına tutulmaktalar.

Alman komşum bana “DEAŞ ile savaşan PKK’yı niye bombalıyorsunuz?” diye sormakta. Çünkü bir terör örgütü olan PKK’nın gerçekten DEAŞ’a karşı savaşmakta olduğuna inanıyor.

Belçikalı bir gazeteci “İki üç polis öldürdüler diye bombalanmaları doğru mu?” diye soracak kadar çirkinleşebiliyor!

Hessen Eyaleti milletvekilliği yapmış sevdiğim, saydığım bir eski milletvekili arkadaşım “PKK’yı bombalamak ne kadar akıllıca, onlar bize DEAŞ’a karşı lazım” diyebiliyor.

Kısacası iki haftadır Brüksel’de, Bekçika’nın ve Almanya’nın çeşitli kentlerinde hep dinlediğim nakarat aynı: “Türkiye, DEAŞ ile savaşan PKK’yı bombalamak zorunda mı?”.

Avrupa genelinde Türkiye’yi yıpratma amaçlı propaganda öylesine yoğun sürdürülüyorki çevrenizde bu “yalana” inananlara kızamıyorsunuz. Çünkü sabah kalkıyorlar kahvaltı ederken televizyonda “Türkiye, Kürtleri (PKK da değil) bombalıyor” yalanlarına maruz kalıyorlar. Gündüz arabalarında radyo haberlerinde “Türkiye, DEAŞ ile savaşan PKK’ya saldırıyor” palavrasını her saat başı dinlemek zorundalar. Okudukları günlük gazeteler de “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanmak için PKK’ya savaş açtığı” safsataları yorum olarak sunulmakta. Akşam evde televizyonlarda gene “DEAŞı destekleyen Türkiye PKK’ya saldırıyor” saçmalıkları karşılarına çıkıyor.

Çoğu belki Türkiye’ye bile gitmemiş olan Türk insanının “PKK teröründen neler çektiğinden” bihaber ve Kürtler ya da PKK arasında ayrım yapacak bilgisi olmayan ve “Türkiye’yi “süvari alayı” ve kürtleri “kızılderililer” sanacak kadar “cahil romantizmiyle” takılan sokaktaki avrupalı “kötü Türkler” ve “iyi Kürtler” şeklinde siyah-beyaz bir politik bakış açısıyla olayları değerlendirir halde.

Bundan daha iyi “beyin yıkama” olamaz!

Hele bir de HDP eş başkanları Demirtaş ya da Yüksekdağ gibi isimler Brüksel’e ya da Köln’e gelip “gariban ve de ezilen Kürtlerin temsilcisiyiz, ne olur bize bir sadaka” tarzı “büyük ve de kusursuz avrupalıdan “kötü” Türkiye’ye baskı yapıp “iyi” PKK’yı kurtarmasını” istediğinde senaryo tamamlanıyor.

Oysa Avrupalı muhataplarımızın bir türlü kavrayamadıkları ya da kavramak istemedikleri ve belki de kavramamak ilerine gelen büyük gerçek ise PKK’nın kanlı bir terör örgütü olduğu ve aslında bir başka kanlı terör örgütü DEAŞ ile de büyük bir sonunun olmadığı.

Kanlı terör örgütü PKK bugüne kadar DEAŞ’la Suriye’nin Kobane bölgesi hariç hiç bir yerde savaşmadı. Suriye’deki uzantısı PYD’ye “gerilla” yardımı yaptığı da büyük bir “yalan”. Sadece Kobane’de PKK ve DEAŞ’ın yolları çakıştığı için savaştılar ya da savaşıyorlar.

Irak ve Suriye’nin geri kalan bölgelerinde DEAŞ’ın egemenliği olan alanda PKK hiç ortaya çıkmadı. Hatta Kuzey Iraklı peşmergeler DEAŞ’la savaşırken (Kobane haricinde) PKK’nın peşmergeler ile dayanışma içinde olduğunu da görmedik.

Suriye’de ise kanlı terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD Suriye’nin kuzeyini ele geçirme amaçlı olarak ve Suriye’nin kanlı diktatörü Esad ile işbirliği yaparak DEAŞ ile bir çıkar savaşına girdiğinde PKK doğal olarak destek verdi. Çünkü PKK’nın derdi hiç bir zaman DEAŞ ve DEAŞ terörü olmadı. PKK’nın tek derdi her zaman Türkiye idi!

DEAŞ’ın Suriye ve Irak’ın parçalanmasını sağlayan kanlı savaşından ve terör eylemlerinden PKK hep kazançlı çıktı.

DEAŞ sayesinde Kuzey Irak’ta Türk savaş uçakları onları bombalayana kadar geniş bir arazide yerleşti. DEAŞ, Irak’ta peşmergelerle, Türkmenlerle, Irak Ordusu ile savaşırken PKK kendi gücünü arttırmakla meşguldu.

Aynı şekilde DEAŞ, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu ve Türkmenlerle kanlı bir savaşı sürdürken PKK ellerini ovalayan ve memnuniyetle seyreden taraftaydı.

DEAŞ, PKK’ya dokunmadığı sürece neredeyse PKK’nın “gizli bir müttefiki” gibi yararlı olmaktaydı ve bu halen de kısmen öyle!

Bizim “saf” ya da çıkarları gereği “çok akıllı” avrupalı muhataplarımız PKK’nın DEAŞ’a karşı savaşta önemli rol oynadığı “palavrasına” Suriye, Irak ve Türkiye’de savaş bölgesinde yaşayan kimsenin inanmadığını bilmeliler. Bize inanmıyorlarsa gelip Suriyeli mültecilerle konuşabilirler.

Ayrıca bir düşünmekte fayda var! Acaba DEAŞ ile mücadeleye önem veren ABD, PKK terör örgütüne karşı verdiği savaşta niye Türkiye’nin yanında? Eğer PKK gerçekten DEAŞ’a karşı savaşsaydı ve yararı olsaydı en başta ABD onlara sahip çıkardı!

Hele Türkiye’ye “Çözüm Sürecini devam ettirin”, “aman barış yapın” ve “PKK ile diyaloğa devam” tarzı “çok bilmiş” nasihatlar verenler iyi bilmeliki “Çözüm Sürecini Türkiye sona erdirmedi”. “Çözüm Sürecini” en baştan istemeyen PKK terör eylemlerini başlatarak bizzat kendi bitirdi.

“Çözüm Süreci” boyunca Türkiye’nin iyi niyetini istismar ederek silahlanan, yeni teöristler eğiten ve hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında mevzilenen PKK terör örgütü Suriye ve Irak’ta DEAŞ nedeniyle ve PKK açısından DEAŞ sayesinde varılan noktayı değerlendirme zamanının geldiğine inanarak Türkiye’ye karşı saldırıya geçti.

Şimdi soruyorum eğer PKK’lılar Almanya’da, Belçika’da, İngiltere’de ya da Fransa’da her gün polisleri, askerleri öldürseler, ülkenin alt yapısını sabote etme amaçlı terör eylemleri yapsalar Almanya, Belçika, İngiltere ya da Fransa olup biteni sineye mi çekerler ve kayıtsı mı kalırlardı? Yoksa örneğin Kıbrıs’taki üslerinden kalkan İngiliz savaş uçakları Kandil dağından PKK savaş baronlarının inlerini mi bombalarlardı?

Avrupalılardan tek bir isteğimiz var: “adil” olun!

Kendinize yapılmasını istemedikleriniz başka bir ülke ve halka yapıldığında “yalanların arkasına” saklanmayın!

Madem Türkiye’yi desteklemek işinize gelmiyor hiç değilse onbinlerce insanın katline neden olmuş bir kanlı terör örgütü olan PKK’nın DEAŞ’dan bir farkı olmadığı gerçeğini kabul etme dürüstlüğünü gösterin!

 

12/08/2015 15:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: PKK, DEAŞ’a karşı savaşıyor yalanı, ozan ceyhun
MANŞETLER

HK Ozan Ceyhun

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.