Poroşenko’dan tam ölçekli savaş uyarısı

ads ads ads ads
31/08/2014

ads
Poroşenko’dan tam ölçekli savaş uyarısı

AB liderleriyle bir araya gelerek ülkesindeki son gelişmeleri ve bundan sonra atılması gereken adımları ele alan Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, geri dönüşü olmayan noktaya çok yakın olunduğunu belirtti.

Avrupa Birliği (AB) liderleriyle bir araya gelerek ülkesindeki son gelişmeleri ve bundan sonra atılması gereken adımları ele alan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, geri dönüşü olmayan noktaya çok yakın olunduğunu, bunun da "tam ölçekli savaş" olduğunu belirtti.

AB üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirvenin Ukrayna ile ilgili oturumuna katılan Poroşenko, toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, her türlü saldırgan eylemin geri dönüşü olmayan nokta olacağını ifade etti.

Savaşı engellemek için devasa çaba gerektiğini ve Doğu Ukrayna’da savaş hali yaşandığını kaydeden Poroşenko, "Geri dönüşü olmayan noktaya çok yakınız. O nokta da tam ölçekli savaş" dedi.

AB ülkeleriyle askeri destek konusunda ikili temaslarda bulunacağını ifade eden Poroşenko, güvenlik ile ilgili ana konuların ise 4-5 Eylül’de Galler’de düzenlenecek olan NATO Zirvesi’nde ele alınacağının altını çizdi.

Poroşenko, önümüzdeki aylarda Ukrayna’nın AB’nin gündeminin önemli bir maddesi olmayı sürdüreceğini belirtti.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da AB Zirvesi öncesinde Poroşenko ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna’daki durumun çok ciddi ve dramatik olduğunu ifade ederek, krizin sürmesi halinde dönüşü olmayan bir noktaya gelinebileceği uyarısında bulunmuştu. 

31/08/2014 11:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Poroşenko, ab, rusya, ukrayna
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.