Porsche'nin yeni patronu belli oldu

ads ads ads ads
30/09/2015

ads
Porsche'nin yeni patronu belli oldu

Alman otomobil şirketi Porsche'nin eski Üst Yöneticisi (CEO) Matthias Müller'in Volkswagen'nın (VW) başına getirilmesi sonrası Oliver Blume Porsche'nin yeni CEO'su olarak atandı.

VW grubu bünyesinde bulunan Porsche'nin yönetim kurulunun bugünkü toplantısı sonrası, Porsche'nin üretim bölümünün başındaki Blume'nin 1 Ekim itibariyle görevine başlayacağı açıklandı.

Yaklaşık 20 yıldır VW grubunun bünyesinde çalışan 47 yaşındaki Blume, Porsche'nin üretim bölümünün başına 2013 yılında geçmişti.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin maniple edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini duyurmuştu.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından VW'nin Üst Yöneticisi Martin Winterkorn görevinden istifa etmişti. Şirket yönetimi, dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayırdığını açıklamıştı.



Bu arada VW ile aynı grupta bulunan Audi şirketi de dünya genelinde 2,1 milyon dizel motorlu aracının etkilendiğini açıklamıştı. 

30/09/2015 16:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Matthias Müller, oliver blume, porsche
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.