Prince Rogers Nelson’ın 800 milyon doları kime kalacak?

ads ads ads ads
26/04/2016

ads
Prince Rogers Nelson’ın 800 milyon doları kime kalacak?

Yaşayan efsane olarak anılan, ünlü müzik ikonu Prince'nin serveti kime kalacak?

ABD’li müzik ikonu Prince Rogers Nelson geçen hafta evinin asansöründe cansız halde bulunmuş, yetkililerin 57 yaşındaki şarkıcıyı hayata döndürme çabaları sonuçsuz kalmıştı.

Albümleri 100 milyondan fazla satan şarkıcının ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı; otopside intihara dair bir belirti veya herhangi bir travma izi bulunamadı. Ancak dünya basınında Prince’nin uykusuzluk yüzünden öldüğü iddiaları dolaşıyor. TMZ sitesinde yer alan haberde; Prince’nin yapılan araştırmalara göre ölmeden önce 154 saat uyuyamadığı iddiası verildi. Bunu kız kardeşi Tyka Nelson’un eşi Maurice Philips de doğruladı.

Prince’in ölümü sosyal medyada geniş yankı buldu. Hayranları ünlü şarkıcı için etkinlikler düzenlemeye ve başsağlığı mesajları yayımlamaya devam ediyor. Hatta birçok yerde binalar, Prince ile özdeşleşen mor ışıklarla aydınlatıldı. Birçok üğnlü ismin yanısıra ABD Başkanı Barack Obama, Prince’in ölümüyle ilgili olarak açıklama yaptı. Ve; “Dünya, yaratıcı bir simgesini kaybetti” dedi. 7 Grammy, bir Oscar ve bir Altın Küre ödülü bulunan Prince, 2004′te Rock and Roll Hall of Fame (Şöhretler Kulübü) resmi üyesi olmuştu.

Efsane müziğinin yanısıra 100 milyon dolar değerindeki repertuarının telif haklarını koruma konusunda da savaşmış hatta Taylor Swift ve Adele gibi yıldızlarının bile müziklerinin nerede ve nasıl çalınacağı kararlarına rehber olmuştu. Özgürlüğe düşkünlüğüyle bilinen Prince, bir röportajında “Bir insanın hayal kurmasını engellediğinizde, onu köleleştirirsiniz” demişti.

800 MİLYON DOLAR KİME KALACAK?

Daily Mail’e göre Prince’in mal varlığının yaklaşık 300 milyon dolar olduğu varsayılıyor, buna 6.7 milyon değerindeki evi dahil değil… Bunun yanısıra ise dünyaca ünlü şarkıcının müzik arşivinin ise, 500 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyor.

BU EFSANE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK! AMA KİMİN ELLERİNDE?

‘Yaşayan efsane’ olarak kabul edilen Prince’nin ölümü herkesi şoke etti. Dünya ünlü yıldızın, varisinin kim olacağı da merak konusu oldu. Bekar olan Prince’nin, çocuğu da olmadığı için en az 800 milyon dolarlık servetinin kime kalacağı magazin gündemlerinde konuşuluyor.

Prince’nin eski eşi Mayte Garcia’dan doğan çocuğu 1 hafta sonra hayatını kaybetti. İkinci evliliğini yaptığı Manuela Testolini ile ilişkisi de 2006 yılında bitti. Ünlü yıldızın kariyerini kimin devam ettireceği, mirasının kime kalacağı konuşulurken; en çok adı duyulan isim, kardeşi Tyka Nelson… Ancak prensin servetini üstlenmenin de ağır sorumlulukları var… Yüklü bir vergi ödemek gerekebilir. Eğer Prince, servetinin bir bölümünü hayır kurumuna bağışladıysa; bağışlanan kısmına vergi işlenmiyor.

Yaklaşık 5 bin TL’ye gelen cesedin yakılma töreni sonrası, sanatçının küllerini de kardeşi Tyka aldı. Eğer dünyaca ünlü yıldızın herhangi bir vasiyeti ortaya çıkmazsa, tüm mirası da kardeşine kalacak. 

26/04/2016 11:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: prince, rock yıldızı, Prince Rogers Nelson
MANŞETLER

HK CELEBRITY

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.