Protestocuların elindeki havaalanı basıldı!.. 4 ölü, 2 yaralı!

ads ads ads ads
16/04/2014

ads
Protestocuların elindeki havaalanı basıldı!.. 4 ölü, 2 yaralı!

Ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı protestocuları etkisiz hale getirmek üzere harekat başlatan Ukrayna ordusu, Kramatorsk kentinde protestocuların işgal ettiği havaalanını bastı.

Çıkan çatışmada 4 protestocu öldü, 2'si de yaralandı.

Rusya yanlısı milislerin sözcüsü, çatışma sonucunda havaalanının tekrar Ukrayna ordu birliklerinin eline geçtiğini duyurdu.

Bu arada Ukrayna ordusu, Kramatorsk dışındaki Kharkiv, Donetsk, Gorlovka ve Slaviansk kentlerinde de Rusya yanlısı milislerin işgal ettiği yerleri geri almak üzere operasyonlarını sürdürüyor.

Öte yandan, Ukrayna Parlamentosu Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ı ve Sivastopol'u resmen “geçici işgal altındaki bölge" ilan etti.

DOĞU UKRAYNA SOKAKLARINDA RUS BAYRAKLI TANKLAR

Rusya yanlısı Ukraynalı muhaliflerin resmi binaları işgal ettiği Ukrayna'nın doğusundaki Slaviask kentine Rus bayrakları tank ve zırhlı araçlar girdi.

Görgü tanıkları söz konusu tank ve zırhlı araçların Rusya yanlısı milisler tarafından ele geçirilerek Rus bayrağı çekilen Ukrayna tankları olduğunu duyurdu.

Twitter üzerinden yayınlanan fotoğraflarda Ukrayna ordusuna ait altı adet tank ve zırhlı personel taşıyıcıya Rus bayrağı çeken ayrılıkçı milislerin Slaviansk sokaklarında devriye gezdiği görüldü.

Kentin ana caddesinde devriye gezen tankların üzerindeki, kamuflaj giymiş Rusya yanlısı milislerin halka evlerine girme çağrısı yaptığı belirtiliyor.

Sosyal medyada Slaviask kentinde çekildiği iddia edilen bir videoda üzerinde Rusya bayrağı bulunan bir tank ve sevinç gösterileri görülüyor.

DHA DIŞ 

16/04/2014 14:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ukrayna, rusya, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.