PTT Tuzağına DİKKAT!

ads ads ads ads
28/04/2016

ads
PTT Tuzağına DİKKAT!

StarKıbrıs'tan Suna ERDEN'in haberine göre, İnternet üzerinden birçok yolla dolandırıcılık yapanlar son olarak PTT’yi kullanarak insanların bilgilerini çalmak için tuzak elektronik postalar gönderiyor

Cep telefonları, bilgisayarlar ve internet günümüz yaşamında vazgeçilmez unsurlar haline geldi. İş dünyasının ve insanlar arasındaki iletişimin bir parçası haline gelen teknoloji hayatımıza birçok kolaylık sağlarken beraberinde tehlikeleri de barındırıyor. İnternet üzerinden birçok dolandırıcılık yöntemi ile insanların hayatları kâbusa çevrilirken son günlerde elektronik posta adreslerine PTT tarafından gönderildiği öne sürülen “Kargonuzu almadınız, bilgilerinizi güncelleyin, formu doldurunuz,” şeklindeki e-posta kişilerin özel bilgilerini çalmayı hedefliyor.

DOLANDIRICILAR YİNE ATAKTA

Birçok kişinin elektronik posta adresine gönderilen ve PTT tarafından gönderildiği öne sürülen tuzak mesajda şunlar yer alıyor: “PC3499216973TR takip numaralı kargonuz 25 Nisan 2016 adresinize teslim edilememiştir. Lütfen adres bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız. Teslimat adresi değiştirmek için Adres Değişikliği Formu dikkatlice ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.” Adres Değişikliği Formu ile bilgileri çalmaya çalışan dolandırıcıların nereden ve hangi ülkeden bu işi yürüttükleri bilinmezken, KKTC’de Bilişim Yasası ve Bilişim Polisi olmadığı için şikâyetler havada kalıyor.  

28/04/2016 09:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: internet, ptt, dolandırıcılık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.