Putin Esad'ı savundu

ads ads ads ads
05/09/2015

ads
Putin Esad'ı savundu

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de insanların Esad rejiminden değil, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nden (IŞİD) kaçtığını ileri sürdü.

Rusya’nın Vladivostok şehrinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, Bodrum’da kaçakları taşıyan botun batması sonucu cesedi kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan ile 5 yaşındaki Galip’in dünyayı sarsan fotoğraflarıyla gündeme oturan Avrupa’daki göçmen sorunuyla ilgili bir soruya cevap verdi. Putin, “Bu, bizim için beklenen bir gelişmeydi. Batılı ortaklarımızın, Müslüman dünyası bölgelerinde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da hâlâ uygulanmaya devam eden yanlış dış politikayı sürdürmeleri durumunda büyük ölçekli sorunlar olacağını daha önce söylemiştik” dedi.

ERKEN SEÇİM MESAJI

Putin, “Bu yanlış politika ne midir? Bölgenin tarihi, kültürel, dini ve milli özelliklerini hesaba katmadan kendi standartlarını empoze etmektir” ifadesini kullandı. Suriye krizine farklı yaklaşımlar olduğunu hatırlatan Putin, “Suriye’de insanlar Beşar Esad rejiminden kaçmıyor, Suriye ve Irak topraklarının önemli bir kısmını ele geçiren IŞİD’den kaçıyor” diye konuştu. Putin, Rusya’nın IŞİD’le mücadele için kurulacak bir koalisyonda askeri operasyona hazır olup olmadığı yönündeki bir soruya, “Moskova’nın katılımını konuşmak için erken olduğu” cevabını verdi.

Esad’ın erken seçim düzenlemeye ve iktidarını “aklıselim” muhalefetle paylaşmaya hazır olduğunu söyleyen Rusya lideri, Esad’ın Suriye’de siyasi değişikliklerin gerektiğine dair görüşüne katıldığını belirtti. Suriye’de son parlamento seçimleri mayıs 2012’de gerçekleşmiş ancak muhalefet bu seçimleri boykot etmişti.

 

05/09/2015 09:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: putin, esad, suriye, mülteci
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.