Putin'den flaş Türkiye açıklaması

ads ads ads ads
13/10/2015

ads
Putin'den flaş Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. "Türkiye bizim en önemli ortaklarımızdan biridir" diyen Putin, terörle mücadelede işbirliği vurgusu yaptı.

"Türkiye Rusya’nın en önemli ortaklarından biridir." diyen Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türkiye ile terörele mücadele konusunda nasıl bir ilişki kuracağımızı anlamamız gerekiyor. Terörizme karşı Türkiye ile işbirliği imkanları yaratmalıyız" ifadesini de kullandı.



Türkiye’nin terörle mücadelede konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi olduğunu söyleyen Putin, "Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız. Şu anda Türkiye ile Savunma Bakanlıkları düzeyinde iletişimimiz var. Umarım bu iletişim koordinasyona ulaşır." dedi.

"TÜRKİYE BİZİM ÖNCELİKLİ PARTNERİMİZ"

"Türkiye bizim öncelikli partnerlerimiz ve iyi arkadaşımızdan biridir. Uzun yıllardır Türkiye ile iyi ilişkilere sahibiz. Türkiye bizim en büyük ticari ve ekonomik partnerlerimizden biri. İnşaat piyasamıza bakmamız yeterlidir, bu piyasa son yıllarda milyarlarla ölçülüyor. Türk firmaları bizim inşaat piyasamızda son zamanlarda 12 milyar elde ettiler" dedi. Putin, Rusya'nın Türkiye'ye büyük hacimlerde enerji kaynakları gönderdiğini, iki ülkenin enerji ve tarım alanlarında büyük projeleri olduğunun altını çizdi.

Rus Savunma Bakanlığı 3 Ekim Cumartesi günü Rusya'ya ait savaş uçağının Türk hava sahasını "olumsuz hava koşulları" nedeniyle ihlal ettiğini ileri sürmüştü. 

13/10/2015 16:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Rusya, Vladimir Putin
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.