Rahatça Gülümse

Diş Hekimi Dr.Dt. Esra Silahtar, uluslararası eğitim ve yayınları takip ederek, mesleğinin zirvesine yerleşmiş bir isim. İnsanların hayatlarına dokunuyor, özgüvenle ve rahatça.

ads ads ads ads
15/07/2017

ads
Rahatça Gülümse

Diş Hekimi Dr.Dt. Esra Silahtar, uluslararası eğitim ve yayınları takip ederek, mesleğinin zirvesine yerleşmiş bir isim. İnsanların hayatlarına dokunuyor, özgüvenle ve rahatça. Yurt içi ve yurt dışında doktorların ve teknisyenlerin katıldığı eğitimlerde, başta gelen isimlerden. 20 yıllık klinik tecrübesi olan bir isim. Esra Silahtar, tüm meslek hayatı boyunca laminalar ve estetik diş hekimliği üzerine yoğun çalışmalarda bulundu. İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde kurucusu olduğu klinikte hizmet veren Silahtar, "İnsanları güldürüyoruz" diyor. Kıbrıs'tan da yoğun olarak ziyaret edilen Esra Silahtar sorularımıza şöyle yanıt veriyor.

-Estetik diş hekimliği uygulamaları kişilere neler vaat ediyor?

Tüm bu uygulamalar kişilere istedikleri gibi dolu dolu bir gülüşler vaat ediyor. Sonrasında bu gülüşlerin başlattığı etki insanların daha sosyal, daha özgüvenli ve daha başarılı olmalarını sağlıyor.Kişilerin özgür gülebilmelerini sağlarken özgüvenlerini arttırıyor. Bu da hem iş hayatında başarı sağlarken, yeni insanlarla iletişimde de kolaylık sağlıyor.

-Siz bu anlamda estetik diş hekimliği kapsamında neler yapıyorsunuz?

Porselen laminalar ve implant tedavileri  başta olmak üzere kişiyi daha güzel bir gülümsemeye kavuşturacak bir çok uygulama yapıyoruz. Kliniğimizde ekip olarak çalışıyoruz. Bazen güzel bir gülümseme için sadece dişlerin rengini değiştirmek yeterli olur, bu durumlarda  özel sistemler ile dişleri beyazlatıyoruz. Bazen ise dişlerden neredeyse hiç aşındırmadan çok ince yapraklar  şeklinde porselen laminalar uyguluyoruz. Daha büyük değişikliğe ihtiyacı olan bireylere Zirkon restorasyonlar ve implant tedavileri uyguluyoruz Burada hastamızın sahip olduğu gülüş ve ulaşmak istediğimiz gülüş çok önemli rol oynuyor. Nelere ihtiyacımız olacağını değerlendiriyoruz. Bazen tek bir uygulama ile muhteşem bir sonuca ulaşabilirken bazen bir kaç uygulamayı bir arada yapmamız gerekiyor.

-Gülüş tasarımı veya gülüş estetiği nedir?

Gülüş tasarımı size özel yani yüzünüze, karakterinize uygun gülümsemeye ulaşabilmek için yapılan tüm çalışmalardır. Bu çalışmalarda öncelikle mevcut durumunuz değerlendirilir. Ardından size uygun olacak gülüş üzerinde çalışılır. Bu gülüşe ulaşmak için gereken işlemler belirlenir. Hedeflediğimiz gülüş, dişlerinizde hiçbir işlem yapmadan mock up dediğimiz bir maket çalışma ile ağzınıza aktarılır. Bu işlem sayesinde dişinizin son halini daha yaptırmadan değerlendirebilmiş olursunuz. Yeni gülüşünüze karar verdiğinizde ise gereken işlemler yapılmaya başlanır.

-Porselen lamina uygulamasının diğerlerinden avantajlı kılan nedir?

En büyük avantajı doğal diş gibi görünen,  kendi dişinizi koruyarak uygulanan bir yöntem olmasıdır. İstediğimiz renkte ve şekilde rahatça hazırlayabilmemiz, hiç bir zaman renk değiştirmemeleri, uzun ömürlü olmaları da çok önemli diğer avantajları olarak sayabiliriz.  Dişlerinizde bazen çok küçük aşındırmalarla bazen de hiç aşındırma yapmadan tedaviyi bitiriyoruz. Lekelenmeye ve aşınmalara karşı dirençliler ve en önemlisi porselen laminalar ile dişteki kırık ,çatlak , büyük dolgular ve renklenmeler kolaylıkla restore edilebiliyor.

-Dayanıklılık süresi nedir?

Teorik olarak yapılan her tedaviye biçilmiş bir ömür var evet. Deneyimli hekimler tarafından yapılan laminalar için literatürde bahsedilen başarı süresi ise yaklaşık 10 yıl. Klinik deneyimlerimle söyleyebilirim ki iyi bir ağız bakımı ve düzenli kontroller ile bu süre 10 yılın üzerine çıkıyor.

-Hastanın böyle bir uygulamaya ihtiyacı olduğu nasıl belirlenir? 

Gülümsemelerin değerlendirilmesinde dünya standartlarında bazı kriterler var. Örneklersek; dişlerin rengi, şekli, boyu, dizilimleri, eksiklikleri , fazlalıkları, doğuştan veya sonradan oluşan defektler, dişlerin diş etleri ve dişlerin dudak ile olan ilişkileri hatta dişlerin bütün yüze göre olan konumları ve uyumları gibi. Biz kişinin gülümsemesini bu standartlar ile inceliyoruz. Bununla birlikte hastalarımızın da bu ihtiyaçlarının farkında olduğu zamanlar oluyor. Fotoğraflarda rahat gülememeleri, yakın mesafeden kimse ile sohbet edememeleri, ilk defa karşılaştıkları kişilerde dişlerini gizleme istekleri gibi... 

-Gülüş tasarımının en büyük avantajı nedir? Hastanın üzerinde nasıl bir etkisi oluyor?

Kişi özgürleşiyor. Kendinden emin, gülümsemesinde ki pozitif enerjiyi bilen kişi, kendinden daha emin hayatına devam ediyor. En büyük avantajı size özel tasarlanmış, kocaman dolu dolu gülüşler sunması denebilir. Bu etkinin hayatlarına nasıl yansıdığına baktığımızda ise kişilerin hayat başarılarını arttırıyor diyebiliriz. Mesela gülüş tasarımı yaptığım her hastam  kontrole geldiğinde ‘’ Eskiden şunu yapamıyordum ya yaptım biliyor musunuz?’’ gibi bir cümle kuruyor. Hastalarımızın hayatına bir şekilde dokunmuş oluyoruz,  her biri kendine göre bir gelişme kaydetmiş oluyor ve bizimle mutluluğunu paylaşıyor. 

-Bu uygulamayı kimler yaptırmalı kimler yaptırmamalı?

Gülüş tasarımı diye bahsettiğimiz şey bir süreç ve uygulamalar bütünü. Tek bir işlem değil yani. Dolayısıyla ‘’ Şu kişiler yaptırmamalı’’ demek çok yanlış olur. Kimlerin yaptırması gerektiğine gelirsek; gülüşü ile ilgili aklında ufak bile olsa soru işareti olan, gülüşünü daha güzel ve daha kişisel hale getirmek isteyen herkes doktoru ile görüşmeli. 

-Gülüş tasarımı ne kadar sürede yapılır ve ortalama fiyatları nedir?

7-10 gün gibi bir sürede yapıyoruz genellikle. Fiyatı da yapılması gereken işlemlerin durumuna göre değişmekle birlikte insanın hayatına kattığı pozitif etkiler düşünüldüğünde yüksek bir tutar olmuyor. 

-Bir çok tanınmış ismin de bu uygulamayı kullandığını söyleyebilir miyiz? Tercih sebebi neler oluyor? Doğal görünümü en büyük sebebi diyebilir miyiz?

Tabi ki. Mevcut dişlerinizde hiç işlem yaptırmadan size özel tasarlanmış ve güzel bir gülüşe sahip oluyorsunuz. Gülüşünüz isteğiniz doğrultusunda çok doğal hazırlanabildiği gibi gösterişli ve çok beyaz da hazırlanabiliyor. Bu nedenle sıkça tercih ediliyor.

-Gülüş tasarımına olan ilgi gittikçe artıyor mu? Sizin bu konudaki gözleminiz nedir? Talep ne drumda?

 Her geçen sene kişiler bilinçlendikçe tedavilerde beklentileri de değişiyor. Son yıllarda estetik yaklaşımlar  her yaştan kadın ve erkeğin daha fazla ilgi alanına girer oldu. 

-Hastalar en çok kim gibi bir gülüşe sahip olmak istiyorlar? Size gösterdikleri bir ünlünün fotografı var mı?

Bu çok değişiyor. Kişiler genellikle kendilerine daha yakın buldukları ünlülerin dişlerini istiyorlar doğal olarak. Bana en fazla gelen istekler Jannifer Aniston, Anne Hathaway diyebilirim.

15/07/2017 14:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Esra Silahtar, diş, diş estetiği
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.