Rakka operasyonunda YPG armalı ABD askerleri

ads ads ads ads
27/05/2016

ads
Rakka operasyonunda YPG armalı ABD askerleri

Suriye’de YPG’nin en büyük bileşenini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’nın kuzeyine yönelik operasyonuna karadan destek veren ABD özel kuvvetleri görüntülendi. Bazı Amerikalı askerlerin üniformalarının üzerinde YPG ve bu örgütün kadın savaşçı kolu YPJ’nin armalarının yer alması dikkat çekti. Pentagon ise YPG armalarının güvenlik önlemi olduğunu ileri sürdü.

SURİYE’de ana omurgasını PKK bağlantılı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SGD) IŞİD’in kontrolü altındaki Rakka kentinin kuzeyine yönelik harekâtı sürerken, AFP ajansının geçtiği bir fotoğrafta operasyona katılan ABD askerlerinin bazılarında YPG ve YPG’nin kadın savaşçı kolu YPJ’nin armalarının olması dikkat ekti. ABD askerlerinin SGD içinde başka gruplar olmasına rağmen YPG armalarını tercih etmesi dikkat çeken başka bir detay oldu. Middle East Eye haber sitesine konuşan Heval Gabar Tolhildan adlı bir YPG’li, “Amerikan askerlerini cephe hattında görürsek, moralimiz yükseliyor” dedi. SDG Sözcüsü Telal Silo ise ABD’nin şimdiye kadar kendilerine sadece cephane verdiğini belirterek, “Biz toplar, zırhlı araçlar ve anti-tank roketler istiyoruz” diye konuştu.

ABD’den AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü Peter Cook ise günlük basın toplantısında fotoğraflarla ilgili sorulara şöyle yanıt verdi: “Özel harekât güçleri, belli bir alanda operasyon yürüttüklerinde kendi güvenlikleri adına, içlerinde yer aldıkları toplulukla karışmak için gerekli gördükleri şeyleri yapabilirler. Geçmişte özel harekât güçleri ortaklarla çalıştılar ve destek oldukları yerel güçlerle çalışırlarken bu şekilde davrandılar. Yerel toplulukların arasına karışabilirler.”

‘RAKKA FEDERASYONA DAHİL EDİLMELİ’

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki PYD temsilcisi Garib Hassou, Rus RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada Rakka’nın, Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin öncülük ettiği “Kuzey Suriye-Rojava Federasyonu”na bağlanması gerektiğini savundu. Hassou, “Rakka’nın kurtarılması operasyonuna Suriye’deki Kürtlerden oluşan demokratik güçler katıldığı için şehrin alındıktan sonra Kuzey Suriye Federasyonu’na dahil edilmesi mantıklı olur. Şam’daki Beşar Esad yönetimi bu durumu değiştirebilecek güçte değil” ifadelerini kullandı.

 

27/05/2016 08:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Rakka, YPG, arma
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.