Rasmussen: Bağımsız Kürdistan'a taraf değilim

ads ads ads ads
20/12/2014

ads
Rasmussen: Bağımsız Kürdistan'a taraf değilim

Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "Bağımsız bir Kürdistan'dan taraf değilim" dedi.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen “ Ortadoğu ’da Barış: Oyuncular, Sorunlar ve Çözüm Arayışları Sempozyumu”na katılan eski Rasmussen, Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü’nün sorularını yanıtladı.

Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendiren Rasmussen, Suriye’nin bütünlüğünden yana olduğunu söyleyerek, “Suriye’de Bosna’daki gibi yumuşak bir bölünme olabilir. Mükemmel bir çözüm olmasa da güç, halk arasında paylaşılmalıdır. Suriye’de etnik dinsel ve politik ayrımlar, Balkanlar’dan daha da derin” diye konuştu.

Ortadoğu’da yaşananlara yönelik açıklamalarda bulunan Rasmussen, bölgede “bağımsız bir Kürdistan” kurulmasından yana olmadığını belirtti. PKK ’lıların silahları bırakarak Türkiye ’de yaşamalarını ve “çözüm süreci”ne katılmalarını istediğini ifade eden Rasmussen, ”Daha çok yerel yetkiler vererek bu gidiş kolaylaştırılabilir. Bağımsız Kürdistan değil ama yerel güçleri destekleyen bir model ülke olabilir” ifadelerini kullandı.

'DIŞARIDAN BİR SALDIRI OLURSA NATO DEVREYE GİRER'

NATO eski Genel Sekreteri, “Ortadoğu’daki kaos, IŞİD gibi fırsatçı ideolojik grupları öne çıkardı. Örgütün gücü bağışlar ve petrolden geliyor. Bölgeye yönelik tehditlerden en ciddi olanı onlardır ve mutlaka durdurulmalıdır” dedi.

Rasmussen ayrıca, “Ortadoğu’daki kaos nasıl biter? NATO hangi koşullarda Türkiye’nin yanında olur?” sorularına , “Türkiye içinde yaşanacak bir kaosa NATO müdahil olmaz ama dışarıdan bir saldırı olursa NATO ancak o zaman devreye girer” yanıtını verdi. 

20/12/2014 15:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rasmussen, , kürdistan, nato, dünya, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.