Rihanna ve Prens Harry birlikte HIV testi yaptırdı

ads ads ads ads
03/12/2016

ads
Rihanna ve Prens Harry birlikte HIV testi yaptırdı

Ünlü şarkıcı Rihanna ve İngiliz Kraliyet Ailesi'nden Prens Harry, Barbados'da AIDS hastalığına farkındalık adına HIV testi yaptırdı

Barbados doğumlu Amerikalı şarkıcı Rihanna, İngiliz Kraliyet Ailesi'nde Prens Harry ile Barbados'ta Dünya AIDS günü farkındalık organizasyonunda yer alarak bir hastanede HIV testi yaptırdı.

NEGATİF ÇIKTI

Harry HIV testlerinin önemini vurgulayarak, dünyanın bu ölümcül hastalık karşısında kayıtsız kalmaya başladığını belirtti.

Prens Harry'nin daha önce Temmuz ayında Londra'da, Facebook üzerinden canlı yayınlayarak yaptırdığı ve parmaktan alınan kanla gerçekleştirilen test, 20 dakikada sonuç veriyor. İkilinin testlerinin sonuçları yarım saat sonra geldi ve sonuç negatif çıktı.

Prens Barbados'da bir hastaneye gerçekleştirdiği ziyarette, bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olan Dr. Amok Kumar ile görüşürken de kaygılarını dile getirdi:

Harry HIV testlerinin önemini vurgulayarak, dünyanın bu ölümcül hastalık karşısında kayıtsız kalmaya başladığını belirtti. "Test olmayan herkesin, geçmişi, kültürü veya dini ne olursa olsun yaptırması gerektiğini belirtmek istiyorum" diyen Prens, AIDS'in hastalarda ilerleyişini durduran antiretroviral ilaçlar ile önemli gelişmeler kaydedilmesine rağmen hastalık karşısında tedbirli olunması gerektiğini belirtti ve annesi Lady Diana'nın hastalığın önüne geçilmesi için uğraşlarını hatırlattı.

RİHANNA KONSER VERECEK

Organizasyonun sürpriz konuğu ise Barbados doğumlu Rihanna'ydı. Rihanna ülkenin bağımsızlığının 50. yılı kutlamalarında 20 bin kişinin önünde büyük bir konser verecek.

AIDS NEDİR? NASIL BULAŞIR?

HIV adı verilen virüsün vücuda girmesiyle birlikte oluşan AIDS hastalığı, vücudun mikroplara karşı direnç yeteneğini sağlayan bağışıklık sistemini etkileyip yok eden bulaşıcı bir hastalıktır

HIV virüsü, kan yoluyla, HIV/AIDS'li kişinin kan, kan ürünleri, doku veya organlarının nakliyle,cinsel ilişki ile bulaşır. Aynı zamanda hamileliğinde HIV taşıdığının farkında olmayan anneden, çocuğuna bulaşır.En fazla bulaşma yolu da anne sütüdür. 

03/12/2016 09:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rihanna, prens harry
MANŞETLER

HK CELEBRITY

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.