Robotlar insanlaşacak ama biz de robotlaşacağız

ads ads ads ads
28/08/2016

ads
Robotlar insanlaşacak ama biz de robotlaşacağız

İnsanoğlu-robot aşkı fantezi mi? Dünyanın önde gelen gelecekbilimcilerine göre çok da uzak olmayan bir gelecekte bu mümkün.

İpek YEZDANİ - Hürriyet

İNSAN-ROBOT AŞKI GERÇEK OLACAK MI?
 
Robotlar insanlaşacak ama biz de robotlaşacağız

 
Ufuk Tarhan - ‘Seksi’ robotlar aşk hizmeti verecek ama evlilikler de yıpranacak. 
** İnsan-robot aşkı tabii ki olacak. Halihazırda Japonya’da ‘seksi’ diye tanımlanan robotlarla insanlar arasında bu tür şeyler yaşanıyor zaten. Robotlar şimdilik işletim sistemleriyle insanlarla ilişki kuruyorlar ancak gelecekte bu daha da ileri aşamalara taşınacak. Bunun bir diğer sebebi de insanlığın bugüne gelinceye kadar birçok değerini yitirmiş olması. ◊ Sevgi, şefkat, samimiyet gibi insanı insan yapan birçok duygu yitirildiği için insanların birbirine güveni kalmadı. Dolayısıyla en temel ihtiyacımız olan bir arada olmak, birbirimize bağlanmak gibi ihtiyaçlarımızı gelecekte robotlarla da karşılayacağız. Çünkü robot, insana duymayı istediği şeyleri söyleyecek, birçok insan da robotla daha huzurlu hissedecek. 
 
Robotlar insanlaşacak ama biz de robotlaşacağız
Ufuk Tarhan
 
** Evlilik kurumu da zayıflayacak. İnsanlar daha az doğuracak. Çünkü daha geç yaşlanacaklar, insan hayatı daha da uzayacak. Ve insan yetiştirmek dünyanın en kıymetli şeyi olacak. Organik insan diye bir kavram çıkabilir. 10-15 yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde gay evlilikleri çok artacak. ◊ Enerji ve üretim maliyetlerinin fiyatları çok düşeceğinden dolayı insanların daha sade giyindiği, daha sade yaşadığı, daha spiritüel bir moda girdiği bir gelecek tasavvur edebiliriz. Yani insanlar daha çok içine kapanmaya doğru yol alacak ve bir anlam arayışına girecekler. “Bu dünyada ne yapıyoruz” gibi anlam arayışları çok artacak. Anlamsız şeyleri sonlandırmaya doğru bir trend olacak. 
 
Robotlar insanlaşacak ama biz de robotlaşacağız
Alphan Manas, İpek Yezdani


Alphan Manas - Aseksüelliğe yönelim var
Evlilik kurumu zayıflayacak, insanlar artık kolay kolay çocuk yapmak istemeyecek. Hamileliklerin çoğu rahim dışı döllenmeyle gerçekleşecek. Örneğin biz insan algısını yöneterek sadece kel erkeklerden hoşlanan bir kadın profili oluşturabiliriz. Gelecekte insanın direkt nöronlarına müdahale ederek bu yapılabilir. Zaten şu anda cinsel anlamda aseksüelliğe doğru bir yönelim var. Örneğin artık herkes antidepresan alıyor, bu da cinsel istek ve arzuları bastırıyor. Birçok insan da “Ben ilişkiyle hiç uğraşmayayım, robot bir sevgilim olsun” diyebilir. Ve insanların bilinçaltında robotlardan hoşlanmasını sağlayabiliriz. Bunlar yapılamayacak şeyler değil.
28/08/2016 09:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: robotlar, robot, gelecek, Fütürist
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.