Romatizma hastalarını bekleyen tehlike

ads ads ads ads
01/10/2015

ads
Romatizma hastalarını bekleyen tehlike

Romatolojik hastalıklar böbrek, kan hücreleri, beyin ve akciğer gibi birçok organı etkileyebiliyor. Romatizmanın, kalp-damar sistemini tutması ise belirti vermeden seyredebildiği için hayatı tehdit edici olabiliyor.

Romatizmal hastalıklar başta eklemler olmak üzere, kaslar, kemikler, eklem bağları ve omurga gibi hareketi sağlayan doku ve organları etkiliyor. İmmün sistemin kendi doku ve organlarını hedef alarak savaştığı bu kronik hastalığın, kardiyovasküler sistemi etkilemesi ise ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Bu sonuçta hastalığın belirti vermeden seyretmesi önemli rol oynuyor.

Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Aslan, romatizmal hastalıkların, kalp kası ve damar iltihabı, kalp kapaklarının tutulması, iletim bozuklukları, kalp blokları, kalp zarı iltihabı gibi etkilerle ortaya çıktığını belirtti.

ZOR TEŞHİS EDİLİYOR

Romatoidartritin; el eklemleri, el bileği ve ayak eklemlerini tuttuğunu aktaran Dr. Aslan, romatizmal hastalıklarda özellikle erken dönemde teşhisin zor olduğunu ve belirtilerin de zaman içinde değişiklik gösterebildiğine vurgu yaptı. 

01/10/2015 12:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Romatizma, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.