Rum Dışişleri Bakanı'ndan Önemli Açıklamalar

ads ads ads ads
30/11/2015

ads
Rum Dışişleri Bakanı'ndan Önemli Açıklamalar

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, “Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinde önemli mesafe katedildiğini” açıkladı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Dışişleri Bakanlı Yoannis Kasulidis, Malta’da gerçekleştirilen İngiliz Uluslar Topluluğu (Commonwealth) toplantısı çerçevesinde basına yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Kıbrıs ziyaretlerine değindi.

BM Güvenlik Konseyi’nin iki daimi üyesi ABD ve Rusya’nın dışişleri bakanlarının Kıbrıs’ı ziyaretlerinin ardından Güvenlik Konseyi’nin bir diğer üyesi Çin Halk Cumhuriyeti’nin dışişleri bakanının da Kıbrıs’a geleceğini belirten Kasulidis, uluslar arası toplumun ilgisini memnunlukla karşıladıklarını vurguladı.

Çözüm müzakerelerinde işlerin zora girmesi durumunda BM Güvenlik Konseyi üyelerinin daha etkin müdahil olma ihtimalini göz ardı etmediğini ifade eden Kasulidis, “Ancak şimdilik çözüm müzakerelerinde önemli bir mesafe katedildiğinin” altını çizdi.

Kasulidis, “Bitirdiğimizi ya da tüm engelleri aştığımızı söylemiyoruz ancak önemli bir yol katettik ve bu herhangi yabancı bir unsurun müdahalesi olmadan gerçekleşti. Sonuna kadar böyle gideceğini umalım” şeklinde konuştu.

Kasulidis ayrıca, “Kıbrıs’ta varılacak bir çözümün her halükarda Güvenlik Konseyi’nin onayını gerektirdiğini” vurguladı. 

30/11/2015 12:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.