Rum Lider'den Önemli Açıklama

ads ads ads ads
22/06/2017
HK

ads
Rum Lider'den Önemli Açıklama

Güney Kıbrıs lideri Nicos Anastasiades, Brüksel’de AB kurumları başkanlarıyla ayrı ayrı yaptığı görüşmelerde, Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması için bıkıp usanmadan azimle çalışacağına söz verdi.

Anastasiades önce Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e, sonra Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a, İsviçre’de 28 Haziran’da yapılacak Kıbrıs Konferansı’yla ilgili bilgi verdi.
 
Yapılan açıklamaya göre Nicos Anastasiades, Juncker ve Tusk’a, Kıbrıs müzakerelerindeki şimdiki durumu ve Konferans’ta olabilecek sıkıntıları anlattı. 
 
Anastasiades, güvenlik ve garantiler konularında ilerleme sağlamak için uygun koşulları yaratabilmenin önemine işaret etti, güvenlik ve garantiler gibi önemli konularda ilerleme sağlanması için Türkiye’nin göstermesi gereken kararlı rolün altını çizdi.
 
Görüşmesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs Başkanı Juncker ve Rum lideri Anastasiades’in samimi bir görüşme yaptıkları, Kıbrıs müzakerelerinin gidişatını ve Kıbrıs’ın görüşüleceği Crans-Montana’daki konferans öncesindeki umutları ele aldıkları belirtildi.
 
Avrupa Komisyonu merkezinde yarım saat süren görüşmede, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Anastasiades’e, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir mektup gönderdiğini, AB’ni konferansta Başkan Birinci Yardımcısı Frans Timmermans, Özel Temsilcisi Van Nuffel ve Avrupa Komisyonu’nun Yapısal Reform Destek Dairesi Genel Müdürü Marteen Verwey’in temsil edeceğini bildirdiğini söyledi.
 
Rum lideri Anastasiades, perşembe günü (bugün) Avrupalı liderlere, tüm liderlerin katıldığı akşam yemeğinde, ayrıca ikili görüşmelerinde, Kıbrıs’ta bir çözüme varılması çabalarındaki son gelişmeler hakkında bilgi verecek.
 
Kıbrıs’la ilgili konferansa, Rum lideri Nicos Anastasiades, Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı, Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık’tan oluşan üç garantör gücün temsilcileri, ayrıca Avrupa Birliği gözlemci olarak katılacak.

Kaynak: CNA

22/06/2017 11:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rum lider, kıbrıs, çözüm, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.