Rum Maliye Bakanı'na Hapis

ads ads ads ads
30/10/2014

ads
Rum Maliye Bakanı'na Hapis

Rumların eski Maliye Bakanı Hristodulu 5 ay hapis yatacak Maliye ve İçişleri eski Bakanı, Rum Merkez Bankası eski Başkanı Hristodulos Hristodulu’nun, sahte gelir beyanında bulunma ve vergi kaçakçılığı yapma suçundan 5 aylık hapis cezasına çaptırıldığı haber verildi.

Hristodulu’nun cezaevine götürüldükten sonra rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Alithia gazetesi, Hristodulu’nun, Focus Maritime Corp. Şti.’den aldığı 1 milyon Euro için gelir vergisi beyanında bulunmaması nedeniyle 5 aylık hapis cezasına çaptırıldığını ve sahibi olduğu A.C Christodoulou Consultants Ltd. Şti.’ne de 13 bin 500 Euro ceza kesildiğini yazdı. Gazete, Hristodulu’nun, hakkında kovuşturma açılmasının ardından yeniden düzenlenmiş vergi beyanına göre devlete olan vergi borcunu ödediğini kaydetti.

Yargıç bilgi ve çalışma geçmişine işaret etti

Gazeteye göre, yargıç Fani Kapetaniu, kararını açıklarken yaptığı konuşmada, Hristodulu’nun herhangi bir kişi olmadığını söyledi. Kapetaniu, hukuk ve ekonomi bilgileri olan, çeşitli devlet kadrolarında görev alan, Maliye ve İçişleri Bakanlığı ile Merkez Bankası Başkanlığı yapan Hristodulu’nun doğru gelir beyanı ve vergilerin vaktinde ödenmesinin önemini çok iyi bildiğini belirtti.

Hristodulu’nun diğer vatandaşlara örnek olmasının beklendiğini söyleyen Kapetaniu, işlenen suçun çok ciddi olduğunu belirtti. 

30/10/2014 11:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: maliye bakanı, hapis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.