Rum Maliye Bakanı'ndan Önemli Açıklama

ads ads ads ads
19/10/2014

ads
Rum Maliye Bakanı'ndan Önemli Açıklama

Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Kathimerini gazetesinde yer alan söyleşisinde, genel olarak ekonomi konularına değinmesine rağmen Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki “tahrikleri”ni de değerlendirdi.

Habere göre, Yeorgiadis, bir soru üzerine, Türkiye’nin, ortaya koyduğu enerji perspektifiyle, Doğu Akdeniz’de şekillenen bölgesel işbirliği örgüsüne katılma niyetinde olmadığının görüldüğünü savundu.

Bu işbirliğine İsrail, Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın dahil olduğunu ifade eden Yeorgiadis, kendi arzularının, Türkiye’nin de bu işbirliğinde yer alması olduğunu ancak Türkiye’nin tercihleri ve davranışının bu perspektifi teyit etmediğini belirtti.

Türkiye’nin yayımladığı NAVTEX’in sorulması üzerine Yeorgiadis, tehlikelerin küçümsenmemesi gerektiğini ancak diğer taraftan da kendi planlarını kararlılıkla yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin doğal gaz konusunu müzakere masasına getirmek istemesi şeklindeki bir soru üzerine Yeorgiadis, Türkiye’nin doğal gazdan yarar sağlamasının en iyi şeklinin, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda işbirliği yapması olduğunu belirtti.

Yeorgiadis, Türkiye’nin, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin varlığını tanımaz iken doğal gazı müzakere masasına getirmesinin, bunun değerlendirilmesine müdahil ve söz sahibi olmasının mümkün olmadığını savundu.  

19/10/2014 15:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: doğalgaz, kıbrıs, haber, türkiye
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.