Rum polisine ait eşyalar iade edildi

ads ads ads ads
30/09/2014

ads
Rum polisine ait eşyalar iade edildi

KKTC polisi tarafından Eylül 2012’de müsadere edilen aralarında araba ve motosiklet de bulunan Rum polisine ait emareler, Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına iletilmek üzere ara bölgede teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve BM Barış Gücü’nden yapılan açıklamalara göre, emarelerin teslimi, iki toplum arasında güveni arttırmak için Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum temsilcilerin yer aldığı Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi tarafından KKTC ve Güney Kıbrıs polisinin suçlarla ilgili olarak bilgi alış verişi yapması için ara bölgede kurulan Ortak İrtibat Odası’ndan yapıldı.

BM Barış Gücü açıklamasında, güven artırıcı çalışmaları ilerletmek kapsamında Eylül 2012’de KKTC polisi tarafından müsadere edilen eşyaların Rum kesimine teslimatı için organizasyonun BM polisi ile işbirliğinde Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi tarafından yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kurulan Ortak İrtibat Odası ofisinin bulunduğu Ara Bölge’de teslim edilen eşyaların motosiklet ve araba dahil 17 adet olduğu kaydedildi.

Emarelerin, Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk eşbaşkan Hakkı Önen tarafından Kıbrıslı Rum eşbaşkan Andros Kapardis’e teslim edildiği kaydedildi.

Emreler arasında yer alan motosiklet ve motorun çalışır halde olduğu da belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Rum polis mensuplarının, suç işlediğini iddia ettikleri bir Türkü takip için 30 Eylül 2012’de KKTC sınırlarını ihlal ettikleri ve kullandıkları araçların mahkeme kararıyla müsadere edildiği anımsatıldı.

Aralarında bir polis arabası ve motosikletin de bulunduğu emarelerin bugün Rum yetkililere iade edildiği belirtilen açıklamada, “Emareler, Cumhurbaşkanlığı’nın girişimleriyle bir iyi niyet gösterisi olarak bugün saat 11.00’de ara bölgede bulunan Müşterek Temas Odası’nda (Joint Communication Room) Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi aracılığıyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına geri verildi” ifadesine yer verildi. 

30/09/2014 16:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rum polisi, araç, eşya iade, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.