Rum Radyosu Atina Ziyaretini Böyle Duyurdu

ads ads ads ads
29/07/2014

ads
Rum Radyosu Atina Ziyaretini Böyle Duyurdu

Rum Lider Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Samaras ile görüşmesinde tezlerini güçlendirecek yollar arayacaklarını söyledi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün sabah Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti. Anastasiadis, öğle üzeri Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ile bir araya geldi.

Anastasiadis, tezlerinin güçlenmesi için AB’deki varlıklarını daha fazla kullanacaklarını, aynı zamanda Türkiye’ye etkisi olabilecek başka ülkelere başvuracaklarını söylediğini de aktardı.

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın “müzakerelerde kesinlikle hiçbir ilerleme yaşanmamakla birlikte, anlaşmazlıkların da daha fazla teyit edildiğini söylediği” ileri sürüldü.

Bugün siyasi partilerle görüşecek

Anastasiadis ile Samaras’ın görüşmesinin gündeminde Kıbrıs müzakere süreci, müzakerelerin gidişatının değerlendirilmesi ve atılacak bir sonraki adımlarla ilgili fikir teatisinin bulunduğunu duyuran Rum radyosu RİK, Anastasiadis ile Samaras’ın baş başa gerçekleştirdiği yarım saatlik görüşmeyi, iki ülke heyetlerinin çalışma toplantısının izlediğini haber verdi.

Anastasiadis’e Atina ziyaretinde Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in eşlik ettiği de belirtilen haberde, Rum liderin bugün ise Yunanistan’daki siyasi partilerin başkanlarıyla ayrı ayrı bir araya geleceği ifade edildi.

Samaras: Anlaşmazlıklar fazla

İki ülke heyetlerinin Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak gerçekleştirdiği çalışma toplantısının ardından, Anastasiadis ile Samaras’ın basına açıklamalarda bulunduğunu belirten Rum radyosu, Anastasiadis’in yaptığı açıklamada, tezlerinin güçlenmesi için AB’deki varlıklarını daha fazla kullanacaklarını, aynı zamanda Türkiye’ye etkisi olabilecek başka ülkelere başvuracaklarını söylediğini de aktardı.

Anastasiadis ile Samaras’ın, yaptıkları açıklamalarda “müzakereler sürecinde karmaşıklık olduğunu kabul ettiklerini” de öne süren Rum radyosu, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın “müzakerelerde kesinlikle hiçbir ilerleme yaşanmamakla birlikte, anlaşmazlıkların da daha fazla teyit edildiğini söylediğini” ileri sürdü.

Habere göre Samaras, “diğer tarafın, AB müktesebatını kabul etmeye itiraz etmesinin yanı sıra, sürekli olarak Anastasiadis’in Güven Yaratıcı Önlemlerden (GYÖ) çok daha basit prosedürel konulara kadar olan önerilerini küçümseme çabasında olduğuna” yönelik iddialarda bulundu.

Habere göre “diyaloğa devam edeceklerini” söyleyen Anastasiadis ise, sözlerinin devamında “Kıbrıs Türk tarafının uzlaşmaz olduğunu” iddia etti.

Haberde, Anastasiadis ile Samaras’ın basından soru kabul etmedikleri de ifade edildi. 

29/07/2014 10:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rum radyosu, nikos anastasidadis, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.