Rus kızın ölümünde korkunç şüphe...

Rusya’nın St. Petersburg şehrinden geçtiğimiz yaz aylarında İstanbul’a gelerek bir gazinoda çalışmaya başlayan 19 yaşındaki Tatyana Çerhanova’nın ölümüyle ilgili soruşturmada sevgilisi İ.Y.’nin tutuklandığı ortaya çıktı.

ads ads ads ads
02/12/2017

ads
Rus kızın ölümünde korkunç şüphe...

Çerhanova’nın hayatını kaybettiği olayda, araç içerisinde alkol ve ecstasy hap aldığı, ölümünün de bu nedenle olmuş olabileceği, ölüm nedeni ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporu beklendiği bildirildi. Rus kızın annesi ise ''Bir arabanın içinde bulunan kızımın bedeninde morluklar tespit edilmiş. Dövülmüş olduğu belli. Ben kızımın Türkiye’de zehirlenerek öldürüldüğüne inanıyorum. Aşık olduğu gencin ailesi de bu cinayetin arkasında duruyor olabilir'' iddiasında bulundu.

stanbul’da bir gazinoda çalışan ve 3 gün önce bir araç içerisinde sevgilisi İ.Y. ile birlikte otururken fenalaşan Tatyana Çerhanova, durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Çerhanova hayatını kaybetti. Olayla ilgili polis araştırma başlattı.  Hastane, ölümün alkol ve uyuşturucuya bağlı olabileceğini polise söyledi. Götürüldüğü Adli Tıp Kurumu da polise yapılan ilk incelemede ölümün alkol ve uyuşturucudan kaynaklanmış olabileceği yönünde görüş bildirdi.

Kesin ölüm nedeninin yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacağı belirtildi. Polis, Çerhanova’nın araç içinde ecstasy hap ve alkol aldığına yönelik bilgiye ulaştı. Soruşturma kapsamında sevgilisi İ.Y. gözaltına alındı. İ.Y.'nin, sevgilisinin ölümüyle bir ilgisinin olmadığını, araç içerisinde alkol ve uyuşturucu aldıktan sonra fenalaştığını söylediği öne sürüldü. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan İ.Y. soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANNESİ RUS BASININA KONUŞTU

Çerhanova’nın Türkiye’de ölü bulunduğu haberi Rusya’da iki gün önce duyuldu. Genç kadının annesi, Rus basınına yaptığı açıklamada, “Kızım geçtiğimiz Haziran ayında ilk önce Kıbrıs, ardından İstanbul’a gitti. Oradan beni her gün telefonla arayarak hayatından çok memnun olduğunu anlatıyordu. Bir de çalıştığı gazinoda çok romantik bir Türk genci İ.Y. ile tanıştığını ve evlenmeyi düşündüklerini söylemişti" ifadelerini kullandı.

Acılı anne sözlerine şöyle devam etti:
"Son günlerde telefonda görüştüğümüzde sesinde tedirginlik vardı. Türk genci kızımı ailesiyle tanıştırdığında onlar böyle bir evliliğe çok sert karşı çıkmış. Ardından 18 Kasım günü kızım son defa benimle telefonla irtibat kurarak Türk arkadaşıyla birlikte kaçma kararı aldıklarını ve birkaç gün beni aramayacağını söyledi. Birkaç gün sonra Türkiye’den kızımın ölüm haberi geldi. Bir arabanın içinde bulunan kızımın bedeninde morluklar tespit edilmiş. Dövülmüş olduğu belli. Sonra Türk gencin avukatı benimle temasa geçerek kızımın talihsiz bir şekilde kendi eceliyle öldüğünü söyledi. Bana para yardımı teklif etti. Ben kızımın Türkiye’de zehirlenerek öldürüldüğüne inanıyorum. Aşık olduğu gencin ailesi de bu cinayetin arkasında duruyor olabilir."

SEVGİLİSİ TUTUKLANDI

İ.Y. ifadesinde, olay günü Bağcılar’da evinin yakınında araçta alkol ve uyuşturucu aldıklarını, daha sonra Tatyana Çerhanova'nın titremeye başladığını söyledi. Panik yaparak su almak için araçtan çıktığını belirten İ.Y. döndüğünde ise otomobilin kapısının kilitlendiğini öne sürdü.  Çerhanova'yla ara sıra görüştüğünü belirten İ.Y., kuzeninden yardım istediğini, aracın camını kırmakta zorlandıklarını, kapıyı açınca genç kızı hastaneye götürdüklerini belirtti.

Çetin AYDIN/Hürriyet

02/12/2017 13:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çerhanova, Rus kız, Tatyana Çerhanova, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.