Rus savaş gemileri Boğaz'dan geçti

ads ads ads ads
18/04/2014

ads
Rus savaş gemileri Boğaz'dan geçti

Çanakkale Boğazı’ na bu sabah saat 06.30 da Marmara Denizi’nden giriş yapan 3 Rus savaş gemisi Ege Denizi’ ne doğru yol aldı.

Suriye’ de devam eden iç savaş nedeniyle Akdeniz’ deki varlığını hissettirmek için uzun süredir Karadeniz filosundaki gemilerini bölgede görevlendiren Rus Donanması bugün 3 savaş gemisini daha Çanakkale boğazından geçirdi.

İlk olarak 127 borda numaralı MİNSK adlı gemi saat 08.20 de Nara burnunu dönüp Çanakkale önlerine ulaştı. Daha sonra 142 borda numaralı NOVOCHERKASSK adlı gemi Çanakkale boğazına ulaştı. Son olarak ise 08.45’de 016 borda numaralı GEORGYPOBEDONOSETS adlı savaş gemisi boğazda gemilerin manevra yapması en zor nokta olan Nara burnunu döndükten sonra Ege Denizi’ne doğru diğer gemilerin peşinden yolaldı.

Rus savaş gemilerine boğaz geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Savaş gemilerinin 10.30’da 36 millik boğaz geçişini tamamlayarak Ege Denizi’ne açılacağı ardından da Akdeniz’e doğru yolalacağı öğrenildi. DHA

18/04/2014 11:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çanakkale Boğazı, rus, savaş gemisi
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.