Rus uzmanlar akıllı telefonlar için 'davranış kilidi' geliştirdi

Rusya'daki Moskova Uluslararası Nükleer Araştırmalar Üniversitesi'nden (MEPhl) uzmanlar, akıllı telefonlar için davranış biçimlerinin baz alındığı bir güvenlik sistemi geliştirdi

ads ads ads ads
20/11/2017

ads
Rus uzmanlar akıllı telefonlar için 'davranış kilidi' geliştirdi

Günümüzde cep telefonlarının güvenliği için şekil veya rakamlarla oluşturulan şifreler yaygın olarak kullanılıyor. Parmak izi ve yüz tanıma sistemi de cihazların gizliliğinin korunması için tercih edilen alternatifler arasında.

Rusya'daki Moskova Uluslararası Nükleer Araştırmalar Üniversitesi'nden (MEPhl) uzmanlar ise tüm bu yöntemlerden farklı olarak, davranış biçimlerinin kullanıldığı, 'kırılamaz' bir güvenlik sistemi geliştirdi. Sistemde kaydedilen davranış parametreleri ile cihazı sahibinin veya bir başkasının kullandığı saptanabiliyor.

Sputnik'in aktardığına göre; sistemde herkesin telefonu kullanma biçiminin farklı oluşundan yararlanıyor. Nitekim her bir bireyin cihazı tutuş, ekrana dokunuş veya uygulamaları kullanış biçimi bir başkasınınkine göre farklılık gösteriyor ve tekrarlanamaz nitelikte. Bu özellik kaybedilir, kopyalanabilir veya çalınabilir olmadığından ayrıca şifreler ve parmak izlerininkine kıyasla eşsiz bir güvenlik sağlıyor.

20/11/2017 16:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: teknoloji, telefon, akıllı telefon
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.