Sabahları güne sakin başlamanın yolları

ads ads ads ads
25/04/2017

ads
Sabahları güne sakin başlamanın yolları

Her sabah çalan alarmın sesiyle, sürüne sürüne güne başlıyorsanız size bazı önerilerimiz var.

Her sabah çalan alarmın sesiyle, sürüne sürüne güne başlıyorsanız size bazı önerilerimiz var. Sabahları yaşadığınız bu karmaşanın önüne geçmek, daha sakin bir başlangıç yapmak için öncelikle çıldırtan alarm sesinden kurtuluyoruz.

Hazırlıklarınızı akşamdan yapın
Sabahları, zamanınızın yarısı çantanızı hazırlamakla, ne giyeceğinize ve yanınıza alacağınız öğle yemeğine karar vermekle geçer. Bütün bunları sabah yapmak yerine akşamdan hazırlıklarınızı yapın ve sabahları daha sakin olun. Geceden giyeceğiniz kıyafetleri belirleyerek ya da çantanızı hazırlayarak sabahları uyanıp evden çıkmanız daha kolay ve hızlı olacaktır.

Alarm sesinizi değiştirin
Sabahları daha sakin uyanmak için alarmınızın sesini değiştirin. Sizi daha çok sakinleştirecek hafif alarm sesleri seçmeniz, sabahları daha rahat ve panik olmadan uyanmanıza yardımcı olacağına emin olun. Ayrıca odanızdaki perdeyi açık tutup içeriye gelecek gün ışığından yararlanmak daha kolay ve sakin uyanmanızı sağlayacaktır.

Kalkmadan önce esneyin
Sabahları yataktan hemen kalkmadan önce esneyin. Yatağınızın üstüne oturun ve gerilerek vücudunuzu esnetin. Böylece rahatlayarak güne daha sakin başlamış olursunuz.

Dua edin
Sabahları uyanır uyanmaz tüm gün yapacaklarınızı düşünmek yerine, güne ilk olarak duayla başlayın. 

Duş alın
Her ne kadar sabahları daha çok zamanınız kalsın diye akşamdan duş alsanız da, sabahları alacağınız duş güne zinde başlamınıza yardımcı olur. Sabahları alacağınız sıcak bir duş, katılaşmış kaslarınızı yatıştırır ve gün boyunca rahat hissetmenize yardımcı olur.

Erken kalkmaya alışın
Sabahları sakin olmak için evden çıkmanız gereken saatten 5 dakika önce uyanmayın. Üstünüzü giyinmek, duş almak, kahvaltınızı yapmak gibi sabah rutininizi yerine getirmek için erken uyanın ve evin içinde koşuşturmadan işlerinizi sakin bir şekilde halledin.

Müzik dinleyin
Sabahları sizi sakinleştirecek aktiviteleri yapın. Hazırlanırken dinlemekten hoşlandığınız müziği açın ve dinleyin ya da kahvaltınızı yaparken komik videolar izleyin. Emin olun güne daha sakin ve stressiz başlayacaksınız.

25/04/2017 12:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uyku düzeni, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.