Şafak Yayla'nın ağabeyleri hakkındaki müthiş detaylar

ads ads ads ads
01/04/2015

ads
Şafak Yayla'nın ağabeyleri hakkındaki müthiş detaylar

İstanbul Adalet Sarayı'nı basan DHKP-C'li teröristlerden Şafak Yayla'nın iki ağabeyi de aynı terör örgütüne yönelik operasyonlarda yakalanmıştı.

Şafak Yayla’nın ağabeyi Mehmet Yayla, 19 Mart 2013’te Ankara’da Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’ne düzenlenen eş zamanlı saldırılarda yer aldığı şüphesiyle aranıyordu. Mehmet Yayla, 30 Temmuz 2013’te mühimmat yüklü bir şişme botla Türkiye’ye giderken Ege’de Sakız adası açıklarında yakalandı.



Ağabeyi Mehmet Yayla şişme botta yakalanmıştı

Türkiye’nin iade talebi Pire Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilen Mehmet Yayla, 29 Ocak’ta Midilli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye'de saldırı gerçekleştirmeyi planladığı belirtilen ve yaklaşık 20 aydır Yunanistan'da tutuklu olan Mehmet Yayla, cezasının beşte üçünü çektikten sonra, yani 1.5 yıl içinde serbest bırakılacak.

BULUT YAYLA TÜRKİYE'DE CEZAEVİNDE

Şafak Yayla’nın diğer ağabeyi Bulut Yayla ise 2013’te Edirne'den Türkiye'ye girerken yakalandı.

Bulut Yayla'nın Türk ve Yunan istihbaratlarının ortaklaşa operasyonu ile Atina’da yakalandıktan sonra sınırda Türkiye’ye teslim edildiği öne sürülmüştü. Ancak bu iddiaların ardından İçişleri Bakanlığı'ndan o dönem yapılan açıklamada, Bulut Yayla'nın 31 Mayıs'ta Edirne'de kolluk birimleri tarafından yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edilmişti.

Bulut Yayla'nın DHKP-C'nin gençlik yapılanması sorumlusu olarak örgütün üst düzey sorumlularıyla irtibatlı hareket ettiğini belirten İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yayla'nın Türkiye genelinde 8-9 Mayıs 2012 tarihlerinde 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonun firarisi olduğu ve illegal yollardan Avrupa'ya geçerek silahlı, bombalı eğitim almış olduğu, kolluk birimlerimize veya ülkemizde bulunan yabancı ülke temsilciliklerine yönelik olarak önümüzdeki günlerde silahlı, bombalı veya canlı bomba türü bir eylem gerçekleştirmek üzere illegal yollardan ülkemize giriş yaptığı değerlendirilmektedir. Adı geçen şahıs 3 Haziran'da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır" denilmişti.

ABD'NİN TERÖR LİSTESİNDE

DHKP-C Okmeydanı Alan Sorumlusu Bulut Yayla, 1 Şubat 2013'te ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından terör listesine alınmıştı.



Bulut Yayla, Türkiye'de cezaevinde.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bulut Yayla'yı, teröristleri ve teröristlerle terörizme destek verenleri hedef alan 13224 No'lu Kararname’ye dâhil etti. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan 24 Temmuz 2013 tarihli notta; söz konusu terör örgütünün, Mart 2013'te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik terör saldırıları düzenlediği bilgisi de yer alıyor.

 

01/04/2015 12:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şafak yayla, bulut yayla, mehmet yayla, terörist, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.