Sağlık Bakanı Sucuoğlu, iddialı konuştu

ads ads ads ads
26/10/2016

ads
Sağlık Bakanı Sucuoğlu, iddialı konuştu

Sağlık ve sağlıkta yaşanan sorunlar yıllardır çözüme kavuşturulamıyor. Personel eksikliğinden, altyapı yetersizliğine, bütçe sıkıntısından, yatırım zorluğuna pek çok sorunu bünyesinde barındıran sağlık konusu, Ada TV’de masaya yatırıldı. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Erçin Şahmaran’ın hazırlayıp sunduğu 'Gündeme Bakış' programında önemli açıklamalarda bulundu. Sucuoğlu, sağlığın her zaman için sorunlu olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde sıfır hata ve tam memnuniyetin olmadığını belirtti.

“ÜÇ AY SONRA YENİ BİR EKİBE İHTİYAÇ DUYABİLİRİZ”

Faiz Sucuoğlu: “1960 yılından buyana doktorların sorunları var. Bu yıl bütçe sıkıntısı vardı. Ama yeni bütçeyle 2017 yılında 80 doktor alacağız. Yeni onkoloji hastanesi tam randımanlı ve eksiği olmadan hizmete başladı. Yurt dışında ve güneyde tedavi gören hastalarımız da gelmeye başladı. Bir yoğunluk var. Bu şekilde giderse üç ay sonra yeni bir ekibe daha ihtiyaç duyabiliriz.”

“DÜZELTMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ. İSTEDİKLERİM OLMAZSA, İSTİFA EDERİM”

Sucuoğlu, önlerine koydukları hedefler noktasında da konuştu: “Hedeflerimize şu an için ulaştık. Bunda iddialıyım bu işi iyi yapıyorum. Eksikler elbette olacak. Daha önce bunlar konuşmaya bile açılmıyordu. Kabul ediyorum, doktor eksikliğimiz var. Bu konuda çaresiziz. Yeni yılda bütçeye çok fazla yük getirmeden doktorlar için maaş iyileştirmesi yapacağız. Bunu tasarruf yaparak sağlayacağız. Sadece radyoterapi de 6 milyon tasarruf sağladık. Sağlık da çok önemli ve ciddi işler de yapılıyor. Fakat ne yazık altyapı eksiklikleri tıbbi başarıyı gölgeliyor. Bunlar var diye tabi ki karamsar olmaya gerek yok. Düzeltmek için çalışacağız. İstediklerim olmazsa, istediklerimi yapamazsam istifa ederim. Yeni hastane konusu bir hayaldi. Şimdi adımlar atıldı. Bu hastane en az üç yıl ister. Bu sürede diğer hastaneleri kullanacağız, güçlendireceğiz. Lefke de Cengiz Topel hastanesini asla kapatmayacak, zayıflatmayacağız. Sağlıkta çok ciddi yoğunluk söz konusu. 500 bin nüfusa göre planlama yapıyoruz.”

Haberinin tamamı StarKıbrıs'ta

26/10/2016 10:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: faiz sucuoğlu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.