Sağlık Bakanı'ndan 'Doktor Maaşı' Açıklaması

ads ads ads ads
30/06/2016

ads
Sağlık Bakanı'ndan 'Doktor Maaşı' Açıklaması

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu mecliste doktor eksikliği sorununun gündeme getirilmesi üzerine Türkiye’den getirilen doktorların daha yüksek maaş aldığı ve kendilerine özel araç ve şoför tahsis edildiği yönündeki iddiaları yanıtladı.

3 gündür Türkiye’den gelen acil ihtiyaç branşlarında 8 doktor var. 24 kasım 2015’te TC Sağlık Bakanlığı’na müracaat sonunca buraya yollandı. Doğru da yapıldı. CTP dönemiydi ama doğru bir karardır. KKTC’de olmayan branşlar ve KT olmayan dallardı. 24 Mart 2008’de yapılan işbirliği anlaşması tahtında alınmıştır. Daha fazla dallarda talep vardı ama şimdilik bu kadar. Gelen arkadaşların yarısı 1 -2 ay sonra dönüyor. Keşke daha uzun kalabilselerdi ki maksimal verim alabilelim. Özel arabaları yok, şöförleri yok. Bir üniversite lojmanında kalıyorlar. Haftalık 40 saat artı nöbet 8 bin tl alıyorlar. Bizim doktorumuzla aynı alıyorlar. Onkoloji’de Türkiye’de olsa 25 bin tl alacaklardı.

Sucuoğlu iddiaları bu şekilde yanıt verdikten sonra mevcut sağlık sistemi ve doktorların durumu ve yapılması gerekenler konusundaki düşünceleirni de aktardı.

Doktor sıkıntısı yaşadıklarını yineleyen Sucuoğlu, mevcut şartları iyileştirmek gerektiğini vurguladı ve “Mevcut mali ve özlük hakları şartlarında kaliteli doktor ve hemşire hizmeti de beklemek mümkün değildir. Bunu da söylemek lazım” diye konuştu.

Sucuoğlu, genel sağlık sigortası uygulamaya girdiğinde bu sorunların ortadan kalkacağını da vurguladı. 

30/06/2016 21:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sağlık bakanı, doktor maaşı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.