Sağlık Bakanı'ndan Önemli Açıklama

ads ads ads ads
15/10/2014
hk

ads
Sağlık Bakanı'ndan Önemli Açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, BRT’de yayınlanan Sabah Rotası’na katılarak, görevindeki bir yılını değerlendirdi.

Sağlık alanını yeniden organize etmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Gülle, bir yılda personel sorunlarının yanı sıra Acil Servis ağlarının iyileştirilmesi için uğraş verdiklerini anlattı.

Gülle, sağlıkta standardı yükseltmeyi hedefledikleri, Organ Nakli Yasası’nın ise önümüzdeki hafta Meclis’te oylanacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı Gülle, en önemli hedefin ise Genel Sağlık Sigortası olduğunu vurguladı.

Genel Sağlık Sigortası’nın 1 Ocak 2016 tarihinde uygulamaya konulacağını belirten Gülle, 2016’ya kadar olan sürenin gerekli teknik ve yasal düzenlemeler için kullanılacağını söyledi.

Bu kapsamda fizibilite çalışmalarının tamamlandığını ve yol haritası belirlenmesi için ikinci bir sağlık çalıştayı düzenleneceğini aktaran Gülle, Çalıştay’ın Kasım ayında yapılmasının planlandığını kaydetti.

Gülle, Genel Sağlık Sigortası’nın hayata geçmesi ile kaynakların daha verimli kullanılacağı ayrıca tüm sağlık primlerinin bir fonda toplanarak sağlık bütçesinin artırılacağına işaret etti.

Sağlık Bakanı Gülle, “göç yasası” olarak adlandırılan Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş, Ücret Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile ilgili çalışmalara da değindi.

Yasanın tadil edilmesi ile sorunun aşılabileceğini ifade eden Bakan Gülle, yasanın yarattığı anomalinin giderilmesi için hayat pahalılığı katkı payları veya baremler düzenlemesine gidileceğini, konuyla ilgili Başbakan’ın ileriki günlerde kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi.

“Biz, hiçbir konuyu ötelemiyoruz” diyen Gülle, yapısal sorunların aşılabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Güzelyurt’ta hastane açılması ile ilgili tepkileri de yanıtlayan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Güzelyurt’a yeni hastane yapılacağını, Cengiz Topel Hastanesi’nin ise Lefke Avrupa Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde sağlık bilimleri ve ülke geneline hizmet veren özellikli bir yapıya kavuşturulacağını kaydetti. BRTK

15/10/2014 15:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sağlık, haber, genel sağlık sigortası
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.