Sağlık Bakanı'ndan Önemli Açıklama

ads ads ads ads
03/03/2015

ads
Sağlık Bakanı'ndan Önemli Açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, uyuşturucu kategorisindeki ilaçların sıkı denetim altında olduğunu söyledi.

Bakan Gülle, BRT-1’de yayınlanan Günün Özeti programına telefonla katılarak açıklamada bulundu.

İlk olarak uyuşturucu konusundaki hassasiyetlerini dile getiren Gülle, Başbakanlık bünyesinde uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurulduğunu anımsattı.

Bakan Gülle, uyuşturucu konusunda farkındalık yaratarak herkesin en üst düzeyde mücadeleye katılması hedefiyle ay sonunda bir çalıştay yapılacağını açıkladı.

Uyuşturucu kategorisindeki ilaçlar konusunda Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin açıklamasını yorumlarken ise, “konu yeterince araştırılmadan yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum” diyen Gülle, bu kategorideki ilaçların 2000 yılından bu yana yeşil reçete ile verildiğini kaydetti.

Bakan Gülle, “yeşil reçete denilen çok özel reçetelerle, seri numarası olan ve bir nüshası doktorda, bir nüshası eczanede ve bir nüshası da İlaç ve Eczacılık Dairesi’nde olacak şekilde bu ilaçlar satılıyor. Hiç kimseye bu ilaçlar “ben geldim eczaneden bu ilacı alacağım” şeklinde kesinlikle verilmiyor. Bu ilaçlar ülkeye girerken de kayıt altına alınıyor ve her eczanede bu ilaçlar seri numarası olan yeşil reçeteler ile satılıyor. Dolayısıyla bu tür ilaçlarla ilgili herhangi bir kayıtsızlık veya kontrolsüzlük söz konusu değildir” dedi.

Bu tür ilaçların kayıt ve kontrolünü yapmaya devam ettiklerini ve sürdüreceklerini vurgulayan Gülle, kişisel suistimaller olabileceğini; bunların da üzerine giderek araştırdıklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Gülle, doktorların gerektiği zaman hastalarına bu tür ilaçlar yazabileceklerini ifade ederken, hangi hastaya ne miktarda verildiği konusunu da hassasiyetle takip ettiklerini söyledi. 

03/03/2015 22:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yeşil reçete, sağlık bakanı
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.