Sağlık için ‘canlı’ beslenin

ads ads ads ads
02/07/2015

ads
Sağlık için ‘canlı’ beslenin

Sağlıklı bir hayat için beslenme en önemli unsurlardan biri. Bazı uzmanların önerisi ‘canlı beslenme’. Uzmanların ‘canlı beslenme’den kastı ise sebze ve meyveleri mümkün olduğunca doğal halleriyle tüketmek ve belli bir ısının altında pişirmek.

Yüksek ısı, besinlerin vitamin ve protein değerlerinin azalmasına neden oluyor. Uzmlanlar, sağlıklı beslenmek için gıdaların 46 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda pişirilmemesini tavsiye ediyor.

Sağlık Koçu Eralp Caner, bu tavsiyenin nedenini şöyle açıklıyor: “46 derecenin üzerinde enzimlerin yüzde 100’ü gidiyor. Vitaminlerin büyük bölümü yok oluyor. Her malzemeye göre de oranlar değişiyor. Bunun en sağlıklısı, besinleri en doğal halleriyle tüketmek.”

Meyve ve sebzelerin çiğ tüketilmesi de öneriler arasında. Caner, “Mümkün olduğunca yeşilleri tüketmeye gayret edilmeli ama yemekten öte içerek tüketmeye gayret dilmeli. Bizim anlattığımız canlı beslenme hatta yemeinin ötesinde bir takım sebzeleri içmekten geçiyor” diye konuşuyor.

KÖTÜ BESLENME YORGUNLUK YAPIYOR

Yorgunluğun da kötü beslenmenin göstergesi olduğunu vurgulayan Caner, “Yorgun kalkıyorsanız, aslında vücudunuz uykuda yeterli malzeme bulup kendisini tedavi edememeşitir. Bizim için beslenme içeriye girenlerin tümü demek. Su da bunun bir parçası, insanlar içtikleri sulara dikkat etmeli” diyor.

BESİN İHTİYACINI BELİRLEYEN TEST

Uzmanlar, vücudun ihtiyacı olan besinleri kişiye özel bir testle araştırıyor. Sağlık Koçu Eralp Caner’in bu konudaki görüşleri ise şöyle: “Galvanik deri tepkimesi testine yurtdışında birçok tıbbi müessese önem gösteriyor. Biz de onun verilerine göre vücutta hangi beslenme malzemelerinin stres yarattığını, hangilerinin denge yarattığını bir takım ön ölçümlerle ve büyük bir doğrulukla öngörebiliyoruz.” 

02/07/2015 11:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sağlıklı beslenme, vitamin, meyve, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.