Sağlıklı saçlar için bu vitaminler şart!

ads ads ads ads
28/06/2016

ads
Sağlıklı saçlar için bu vitaminler şart!



Saçlarınızın sağlıklı uzaması, dökülmemesi, kırılmaması ve canlılığını yitirmemesi için bu vitaminleri düzenli olarak yiyecekler yoluyla almalısınız.

E vitamini

Yeni saç hücrelerinin üretimine, var olanların ise onarımına katkıda bulunan E vitamininin eksikliğinde saçlar geç uzar, dökülür ve kırılır. Buğday, yulaf, marul, kereviz, ıspanak, soya fasulyesi yağı, mısır yağı, ceviz, arı sütü, tere, mısır, maydanoz ve lahana E vitamin kaynaklarıdır.



A vitamini


A vitamin saçların uzamasına yardımcıdır. Eksikliği saç dökülmesine ve saç derisinin kurumasına, kepeklenmeye yol açar. Yumurta sarısı, patates, ıspanak, brokoli, havuç ve mercimek A vitamin açısından zengindir.



B vitaminleri


B3 vitamini kan dolaşımını düzenler. Eksikliğinde saçlar güçsüzleşir, incelir, kırılır ve daha çabuk dökülür. Karaciğer ve ton balığı, tavuk, kırmızı et zemgin B3 vitamini kaynağıdır.



B7 vitamini saç için gerekli protein yapısının, keratinin oluşabilmesi için gereklidir. Yeterince alınmaması saç derisinde pullanmalara ve saç dökülmelerine sebep olur. Yumurta sarısı, karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, dut B7 vitamini kaynaklarıdır.



B9 (folik asit) saç üreten hücrelerin yenilenmesini sağlar, eksikliğinde saçlar geç uzar. Portakal, baklagiller, brokoli ve yeşil yapraklı sebezeler yüksek oranda folik asit içerir.



B12 vitamini hücrelere oksijen taşır, eksikliğinde yeterince oksijen almayan saç kökleri yeterince saç üretemez. En önemli B12 kaynağı kırmızı ettir.



C vitamini


Kolajen üretimini arttıran C vitamini eksikliğinde saçlar çabuk kırılmaya başlar, görsel olarak da parlaklığını yitirir ve güçsüz görünür. Portakal, greyfurt, mandalina, kivi, kırmızı ve brokoli, çilek ve domates C vitamini deposudur. 

28/06/2016 11:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sağlıklı saç, vitamin, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.