Sakızla kaplamak için büst yapıldı

ads ads ads ads
27/11/2014

ads
Sakızla kaplamak için büst yapıldı

Şehirleri süslemek ve sakinlerine bir takım mesajlar vermek üzere yapılan heykeller, çoğunlukla Vandalların hedefi oluyor. Sanattan anlamayan bazı kötü niyetli kişiler kah heykelleri kırarak, kah üzerlerini spreyle boyayarak, sanat eserlerine zarar veriyorlar. Sanatçı Doug Coupland’ın bu büstü yaparkenki amacı da tam olarak buydu: Normal insanların içindeki vandallığı ortaya çıkarmak ve sanat eserinde onların da katkısını sağlamak…

Gumhead (Sakız Kafa) adlı büst heykel, aslında sanatçı Coupland’ın kafasının bir kopyası. Reçine ve polyesterden yapılan heykelin yüksekliği ise 2 metreyi buluyor.



Heykel 31 Mayıs’ta Kanada’daki Vancouver Sanat Galerisi’nin önünden geçen Howe sokağına yerleştirildi. 1 Eylül’e dek orada kalan heykelin üzeri yavaş yavaş, rengarenk sakızlara dolmaya başladı. Heykelin kaldırıldığı gün geldiğinde, siyah yüzey neredeyse hiç görünmüyordu.

Kanada’da yayın yapan Metro haber sitesine konuşan Coupland, “Pek çok yere gittim ama, insanların Gumhead’le olan ilişkisi gibisini görmedim. Gumhead’i herkes çok sevdi ve insanlarla heykelin ilişkisi uzun süre devam etti. Her gün heykelin önünden geçen insanlar, ilerleyişini gözlemledi. Bu sosyal bir heykel, aynı zamanda da performans sanatıyla oluşmuş bir ürün. Ve bu heykel sizin arkadaşınız olmak istiyor” dedi. 

27/11/2014 09:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sakız, büst
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.