Salatalık mucizesi!

ads ads ads ads
13/04/2014

ads
Salatalık mucizesi!

14 tane bilinmeyen çok önemli faydası var...

Salatalık, cildin ihtiyacı olan zengin minerallere sahip olan bir sebze. Aynı zamanda lifleriyle böbreklere çok faydalı. Ayrıca kan şekerini düzenliyor.

Özellikle salatalara ve yoğurda eklenerek tüketilmesi önerilen salatalığın mucize niteliğindeki 14 bilinmeyen faydası şöyle:

Sıvı kaybını önler: Yüzde 90’ı sudan oluşan salatalık, vücudun sıvı kaybını telafi eder.

Ağzı ferahlatır: Diş eti çekilmesini giderir. Eğer ağız kokusu probleminiz varsa bir parça salatalığı damağınıza yapıştırarak yarım dakika beklemeniz nefesini tazelemeye yetecektir.

Kanserle mücadele eder: Saltalığın içinde bulunan üç kimyasal yumurtalık kanseri, meme kanseri, prostat kanseri ve rahim kanseri olma riskini büyük ölçüde azaltır.

Vitamin ikmal eder: Vücudun günlük vitamin ihtiyacı olan A, B ve C vitaminlerini içeren salatalık aynı zamanda bağışıklık sistemini düzenleyerek enerji sağlar.

Güneş yanığını dindirir: Mide ekşimesini iyileştirir. Cildin üzerine konulduğunda güneş yanıklarının acılarını azaltır.

Diyabeti düzenler: İnsülin hormonunun çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca kandaki kolesterol seviyesini düzenler. Salatalıktaki potasyum, magnezyum sayesinde yüksek tansiyon azaltılır.

Kilo verdirir: Kalorisinin düşük olması sayesinde kilo vermek isteyenler için ideal atıştırmalık görevi görür. Soğuk çorbalara, salatalara ve yoğurda eklenerek tüketilmesi önerilir. Ayrıca kabızlığa da iyi gelir.

Toksinleri temizler: Vücuttaki toksinleri atmaya yarayan salatalık aynı zamanda böbrek taşının atılmasını da sağlar.

Göz torbalarına iyi gelir: Salatalıktan iki kalın dilim kesilerek gözlerin üzerine konulduğunda iltihabı temizler, göz altı torbalarının inmesini sağlar ve karartıları götürür.

İçki sersemliğine iyi gelir: Salatalık, akşamdan kalmışlığın tipik belirtileri olan baş ağrısı, baş dönmesi ve su kaybı için kesin bir çözümdür. Baş ağrısına sebep olan su kaybını, B vitamini eksikliği birkaç dilim salatalıkla giderilir.

Tırnak ve saçları parlatır: Mineral eksikliği yüzünden matlaşan saç ve tırnaklar, mineral bakımından zengin olan salatalık tüketiminin ardından parlak ve güçlü hallerine kavuşur.

Cilde parlatır: Cildin üzerine doğranarak konulan salatalık maskesi, cildin parlaklığı için gerekli olan potasyum ve magnezyumu sağlar.

Sağlık katar: İçeriğindeki silisle bağ dokularını güçlendirir. Böbreği iyileştirir: Böbrekteki fazla ürik asidin azalmasını sağlayan salatalık, böbreğin düzenlenmesine yarar 

13/04/2014 13:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: salatalık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.