Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Atletico Madrid

ads ads ads ads
04/05/2016

ads
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Atletico Madrid

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen ilk takım Atletico Madrid oldu.

Atletico Madrid, 1-0 yenildiği ilk maçın rövanşında Bayern Münih'e Almanya'da 2-1 yenilmesine rağmen deplasmanda attığı golün avantajı ile finale çıktı.

Kupanın en büyük favorisi Barcelona'nın ardından, hafta sonunda yeniden Almanya'da şampiyon olması beklenen Bayern Münih'i de eleyen Atletico Madrid böylece son üç yılda ikinci kez Şampiyonlar Ligi'nde final oyanayacak.

Sezon sonunda Bayern Münih'den ayrılıp Manchester City'nin başına geçecek Pep Guardiola ise böylece üst üste üçüncü kez İspanyol takımlarına yarı finalde elenmiş oldu.

Cüneyt Çakır yönetti


Cüneyt Çakır'ın yönettiği Bayern Münih-Atletico Madrid maçı son saniyesine dek heyecan doluydu.

Bayern Münih ilk yarıda adeta tek kale oynadı, Alonso'nun 31. dakikada frikikten attığı golle 1-0 öne geçti. Alman ekibi ilk yarıda Müller'in ayağından bir de penaltı kaçırdı.

İkinci yarıya biraz daha ofansif bir anlayışla başlayan Atletico Madrid, 53. dakikada Griezmann'ın golüyle beraberliği sağladı.

Bu durumda Bayern Münih'e finale çıkması iki gol gerekiyordu. Bayern bu gollerden ilkini 74. dakikada Lewandowski'yle buldu.

Daha sonra Atletico Madrid'in golcüsü, Bayern Münihlilerin ceza sahası dışında yapıldığı gerekçesiyle çok itiraz ettikleri penaltıyı kaçırdı.

Ancak Bayern kendisine gereken üçüncü golü atamayınca, Atletico Madrid finale çıktı.

Arjantinli teknik direktör Diego Simeone yönetiminde yine çok başarılı bir sezon geçiren Atletico Madrid La Liga'da da bitime iki hafta kala Barcelona'nın averajla gerisinde ikinci sırada.

Rakibi ya Real ya City


Atletico Madrid iki sezon önce de Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış, ezeli rakibi Real Madrid'e son dakikasına kadar önde götürdüğü finalde uzatmada 4-1 yenilmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci finalist bu akşam belli olacak.

Türkiye saatiyle 21.45'te başlayacak maçta Real Madrid ile Manchester City karşılaşacak. Geçen hafta İngiltere'de oynanan ilk maç 0-0 bitmişti.

Şampiyonlar Ligi'nin finali ise 28 Mayıs Cumartesi günü Milano'nun ünlü San Siro Stadyumu'nda oynanacak. 

04/05/2016 09:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Şampiyonlar Ligi’, Atletico Madrid
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.