Şampiyonlar Ligi'nde tarihi hezimet

ads ads ads ads
22/10/2014

ads
Şampiyonlar Ligi'nde tarihi hezimet

Bu sezon oynadığı 9 resmi maçta rakiplerine sadece 6 kez gol izni veren Roma, ikinci yarıyı rölantide oynayan Alman devi Bayern Münih karşısında kabus gördü. İtalyanlar, Salih Uçan'ın oynamadığı mücadeleyi futbol tarihine geçen skorla 7-1 kaybetti.

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda oynanan Roma-Bayern Münih maçı tarihe geçti. Bonservisi Fenerbahçe 'de olan Salih Uçan'ı da kadrosunda barındıran İtalya temsilcisi, taraftarı önünde Pep Guardiola'nın talebelerine karşı 7-1 gibi çok ağır bir yenilgi tattı.

Bayern Münih, maçın 35. dakikasında 5-0'ı bulurken, ikinci yarıda kendini yormadı. Farklı galibiyeti getiren goller; Arjen Robben (2), Mario Götze, Robert Lewandowski, Thomas Müller, Franck Ribery ve Xherdan Shaqiri'den geldi. Futbolseverleri şaşkına çeviren bu sonuç, ev sahibi adına çok ilginç bir tabloyu da ortaya çıkardı.





ROMA'YI YAKTILAR!




Dün gece oynanan maça kadar Devler Ligi'nde 2, Serie A'da 4 karşılaşmaya çıkan Roma, tek yenilgisini Juventus karşısında aldı. Söz konusu 9 maçın 5'inde rakiplerine gol izni tanımayan İtalya'nın köklü takımı, savunmadaki başarısıyla dikkati çekti. Ligde 3'ü Juventus'tan, 1'i Parma'dan olmak üzere sadece 4 gol yiyen Roma, Avrupa sahnesinde ise CSKA Moskova ve Manchester City mücadelerinde 1'er golü önleyemedi.

Yeni sezonda geride kalan 53 günde, sadece 6 kez ağlarından top çıkaran ve bu istatistiğiyle alkış alan İtalyan ekibi, yediği gol sayısını tek maçla ikiye katladı. Guardiola'nın Münih'i, Roma filelerine 7 gol bıraktı.





ALMANLARDAN DEJAVU



Alman ekibi Bayern Münih'in deplasmanda aldığı galibiyet, 3.5 ay önce Alman Milli Takımı'nın tarihi maçını akla getirdi. 2014 Dünya Kupası'nı müzesine götüren Panzerler, 8 Temmuz tarihinde oynanan yarı finalde, ev sahibi Brezilya'yı 7-1 mağlup etmişti.





BAYERN MÜNİH 3'TE 3 YAPTI



Evinde CSKA Moskova'yı 5-1 yenen, deplasmanda Manchester City ile 1-1 berabere kalan Roma, evinde aldığı ağır mağlubiyet sonucu 3. hafta sonunda 4 puanda kaldı. Alman ekibi ise 3'te 3 yaparak, 9 puanla liderliğini sürdürdü. İlk iki haftayı 1-0'lık galibiyetlerle kapatan Alman devi, 'Kupa 1'de gol sayısını 9'a yükseltti. radikal.com.tr

22/10/2014 08:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dünya, Şampiyonlar Ligi, Futbol, İtalya, Fenerbahçe, Roma, moskova, CSKA, Salih Uçan, haber, Juventus, Manchester City, Galibiyet, Avrupa, Gece, gol, kupa, dünya kupası, Karşı, 2014 Dünya Kupası
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.