Samsung, Apple'ı Devirdi!

ads ads ads ads
15/07/2016
Bekir ÇAĞLAYAN

ads
Samsung, Apple'ı Devirdi!

Samsung, Apple'ı Devirdi!

Samsung, gelen sonuçlarla Apple'ı ve iPhone'u kendi yurdunda tahttan indirdiğini resmi olarak duyurdu.

Samsung fanları bu haberi okuduklarına bir hayli sevinecek. Gelen son haberlere göre Amerika pazarında Galaxy S7 serisi, Apple'ın iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'larından daha fazla satmayı başarmış durumda.

APPLE TARAFINI HAYLİ ÜZECEK

iPhone 6S'lerin satış grafiği zaten pek memnun edici değildi, bununla beraber düşüşün sürdüğü gözlemleniyor. Elbette bu haber Apple tarafını bir hayli üzecek.

TEKNOLOJİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR ? TIKLA ÖĞREN

YÜZDE 16'SI SAMSUNG'U TERCİH ETTİ

Peki, oranlar neler? Yapılan araştırmaya göre ülkede müşterilerin yüzde 16'sı Galaxy S7 veya S7 edge'i tercih ediyor. Onu yüzde 14.6 ile iPhone 6S ve iPhone 6S Plus müşterileri takip ediyor. Yani bu ikili ABD'de pazarın yüzde 30'una hakim durumda.

SONRADAN ÇIKTI, LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

Sonuçlar her ne kadar birbirine yakın görünse de Samsung'un buradaki asıl başarısı yola sonradan çıkmasında gizli. iPhone 6S'lerin tanıtımının üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesinin ardından tanıtılan Galaxy S7 ve S7 edge, yola sonradan çıkıp liderlik koltuğuna oturmuş durumda.

SAMSUNG PAZARDA YÜZDE 37 İLE BİRİNCİ

Öte yandan genel Samsung ve Apple karşılaşmasında ise ABD genelinde Mayıs 2016 bitimiyle Samsung bayrağı Apple'dan almış durumda. Samsung pazarda yüzde 37 ile dururken, Apple ona karşı pazarın yüzde 29'unu elinde tutuyor.

Kaynak : Chip.com.tr

15/07/2016 14:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Amerika Birleşik Devletleri, Amerika, Samsung, Iphone, İphone, Apple, Abd
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.