Samsung, Parmak İzi Okuyuculu Akıllı Saat Yapıyor

ads ads ads ads
20/09/2014

ads
Samsung, Parmak İzi Okuyuculu Akıllı Saat Yapıyor

Önümüzdeki yıl Samsung ile Apple arasında çok büyük bir rekabet yaşanacak gibi. 

Akıllı saat pazarının son aylarda iyice hareketlendiği bir hakikat . Eylül ayının başlarında yapılan IFA 2014'te de birden fazla yeni model görücüye çıkmıştı. Biz de Samsung'un Gear S'inden, Sony'nin SmartWatch 3'ünden ve LG'nin G Watch R'ından kısaca söz etmiştik.



Yeni gelen bilgilere göre Samsung, parmak izi okuyucusunu akıllı saatlere getirmeyi planlıyor . Samsung, mart ayının başlarında tertip edilecek olan Mobile World Congress 2015'te parmak izi okuyucu özelliği mevcut bulunan akıllı saatini resmi olarak tanıtabilir.



Bildiğiniz gibi firma, Iphone 5s ve HTC One Max gibi telefonların peşinden Galaxy S5'inde parmak izi okuyucu sensöre yer vermiş ve daha akabinde bu sensörü yeni cihazlarında da kullanmayı sürdüreceğini acıklamışdı . Galaxy S5 duyurulurken, PayPal ile gercekleşen mutabakat sonucunda parmak izi yardımıyla alışverişlerin gerçekleştirilebileceği de söylenilmişti ve şimdi de bu çalışmaların bir uzantısı olarak aynı işlemler Samsung'un yeni akıllı saatinde yapılabilecek.



Elbette bir yanda da Apple'ın ilgi ile beklenen akıllı saati Apple Watch ve yeni ödeme sistemi Apple Pay var. Apple'ın saatinin de 2015'in başlarında çıkması beklenmekte . Samsung, yeni saatini 50'den çok memlekette satışa sunmayı planlarken Apple Pay sisteminin ilk önce Amerika'ya özel kalacağını da belirtelim. Bu zaman belli bir süre içinde "ödeme yapmak" hususunda Samsung biraz daha avantajlı olabilir gibi görünüyor.



Kısacası önümüzdeki Senenin başlarından bu yana çok büyük bir rekabet yaşanacak. 

20/09/2014 14:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: samsung, akıllı saat
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.