Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü ortaya çıktı

ads ads ads ads
15/08/2014

ads
Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü ortaya çıktı

Galaxy Note 4 ile birlikte tanıtılacağı söylenen sanal gerçeklik cihazı, Samsung'un bu yıl patlatacağı son bomba olacak.

Sanal gerçeklik denildiği zaman akla ilk gelen cihaz, şüphesiz Oculus Rift oluyor. Fakat şimdilik onu bir kenara bırakalım. Neden mi? Çünkü sonunda Samsung'un ürettiği sanal geçeklik cihazı kendisini gösterdi de ondan!

Bu güne kadar Samsung'un üreteceği giyilebilir sanal gerçeklik cihazı için birbirinden farklı haber ile karşılaştık ama hiçbirisinde ürünün son halini görememiştik. Nitekim ürünün son hali The Verge isimli site tarafından teknoloji dünyasına sızdırıldı. Öyle görünüyor kiSamsung bu ürünü, "Project Moonlight" adı altında, IFA'dan hemen önce, 3 Eylül itibariyle görücüye çıkaracak ki aynı tarihte firmanın Galaxy Note 4'ü de açıklaması bekleniyor. Her ne kadar Gear VR olarak adlandırılmış olsa da göründüğü kadarı ile daha ziyade Google'ın Cardboard'ını anımsatıyor. Lensleri sayesinde düz ekranı 3 boyutlu bir görsel şölene dönüştürmek için tasarlanmış durumda ya da en azından öyle olduğu kuvvetle muhtemel.

Oculus cephesinden gelen bir açıklamaya göreyse, firma çalışanları Samsung'un sanal gerçeklik cihazı ile yakından ilgileniyorlar ama Rift'i üreten ekibin gerçekten de bu cihaz ile ne kadar haşır neşir olduğuna dair henüz hiçbir bilgi verilmedi... Eğer Samsung Project Moonlight ve Note 4'ü aynı etkinlikte gözler önüne serecekse, iki cihaz arasında bir bağlantı olma ihtimalini de unutmamak gerekiyor.

Anlayacağınız ürün hazır ama ortaya çıkması gereken birçok detay halen gizliliğini koruyor. 

15/08/2014 13:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Galaxy Note 4, samsung, sanal gerçeklik gözlüğü, haber treknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.