Sanal yatırım yarışması başlıyor

ads ads ads ads
05/03/2017

ads
Sanal yatırım yarışması başlıyor

Türk Bankası’nın acentası olduğu Turkish Yatırım A.Ş. ana sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı sanal yatırım yarışması “Investimate 2017”, 6 Mart Pazartesi günü başlıyor.

Bu yıl Türk Bankası’nın katkılarıyla Kuzey Kıbrıs’taki üniversite öğrencilerinin de katılabileceği yarışmaya sadece üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri kayıt yaptırabilecek.

Turkish Yatırım A.Ş ana sponsorluğunda, Borsa İstanbul, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) desteğiyle bu yıl 3.’sü gerçekleşecek sanal yatırım yarışması “Investimate 2017”, 6 Mart-14 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenleniyor. Sadece üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin kayıt yaptırabileceği Investimate 2017’ye bu yıl Kuzey Kıbrıs’taki üniversite öğrencileri de başvurabiliyor.

'Sanal Risk, Gerçek Kazanç' sloganıyla yola çıkan yarışmada üniversite öğrencileri sanal 100 bin TL'lerini 6 hafta boyunca Borsa İstanbul'dan alınan anlık verileri kullanarak hisse senedi alım-satım, viop, varant gibi çeşitli işlemleri kullanarak artırmaya çalışacak. Yarışma sonunda en başarılı öğrencilerin hazırlayacağı finansal raporlar uzman jüri tarafından incelenerek kazanan öğrenciler ödüllendirilecek. Bu yıl değerlendirmelerde tüm katılımcıların sıralamasının yanı sıra KKTC üniversitelerinden kayıt yaptıran öğrenciler için ayrı bir sıralama da yapılacak.

Kayıtların yoğun bir biçimde devam ettiği yarışmanın kazananlarını bu yıl yine birbirinden değerli ödüller bekliyor. Genel sıralamada ve KKTC üniversiteleri sıralamasında dereceye girenler 6 bin TL nakit para, Dubai Finans Dünyası seyahati, SPK, Turkish Bank ve Turkish Yatırım'da staj, Reeder telefon, TSPB eğitimi, özel kategori ödülleri ve haftalık sürpriz ödüller kazanacak.

Üniversitelerin özellikle iktisat, işletme, bankacılık-finans, ekonomi, endüstri mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde 108 üniversiteden 2 bin 821 öğrenci katıldı. Detaylı bilgi ve ücretsiz kayıt için http://investimate.org/ web adresi ziyaret edilebilir.

 

05/03/2017 21:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sanal yatırım yarışması
MANŞETLER

HK FIRSATLAR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.